Våre beste tips til bøker, podcaster og instagramprofiler med bærekraft i fokus 2.0

Skrevet av:

Publisert: 23. juni 2022

Klar for sommerferie, men mangler noe til å fylle opp den ledige tiden? Vi har igjen samlet våre favorittbøker, -podcaster og -instagramprofiler med fokus på bærekraft, slik at du kan lære mer og bli inspirert til å ta selskapet ditt (og deg selv) i en mer bærekraftig retning.

Bøker

Er du en lesehest som pakker kofferten full av bøker og tilbringer late ettermiddager på et svaberg med godt lesestoff? Her er våre beste tips til bøker om bærekraft:

Mitt Klimaregnskap av Anja B. Riise. Riise ville finne ut hvordan det faktisk er å leve mer bærekraftig, og ga seg selv et klimabudsjett i tråd med Parisavtalen. I boken beskriver hun hvordan det gikk, og deler interessante betraktninger om opplevelsen. Denne boken vil garantert inspirere deg til å ta grep for å bli mer bærekraftig!

Speed & Scale av John Doerr. Drevet av et strategiverktøy kalt Objectives and Key Results, fremlegger Doerr boken Speed & Scale som en aksjonsbasert global plan for å kutte klimagassutslipp til net zero innen 2050. Fra å elektrifisere energinettet til å fikse globale matforsyningskjede til å fange karbon fra luften, inneholder Speed & Scale praktiske løsninger som kan inspirere både beslutningstakere og gründere. Vi har skrevet mer om Doerrs bok i denne artikkelen.

There Is No Planet B av Mike Berners-Lee. Det finnes ingen planet B, men hva kan vi mennesker egentlig gjøre med den destruktive stien vi er på? Berners-Lee tar opp de største utfordringene vi står overfor og beskriver konkrete råd til hva vi faktisk kan gjøre. Boken legger fakta på bordet og lar deg se og forstå situasjoner i et større perspektiv. Passer for deg som trenger litt optimisme og konkrete tanker om hva som skal til for å løse utfordringene!

På naturens skuldre av Anne Sverdrup-Thygeson. Biologen Sverdrup-Thygeson har skrevet en engasjerende bok om samspillet vi mennesker har med naturen og hvordan det påvirkes av klimaendringer. Boken inneholder spennende historier om hvordan naturen fungerer, og hva som skjer med den nå. Anbefales til alle som vil lære mer om det fantastiske økosystemet vi lever i!

Podcaster

Liker du å bruke reisetiden til å lære noe nytt? Hør på godbitene nedenfor mens du står i ladekø, tar en hydrogenferge over en fjord eller sitter på et tog i Europa.

In Good hands handler om selskap som på ulikt vis bidrar til å løse klimautfordringene. Her kan du lære mer om det klimakompenserende kredittkortet Carbon Zero, matkasseleverandøren Simple Feasts og takeaway-kjeden Chipotles arbeid med bærekraft. Podcasten har høy inspirasjonsfaktor og passer for deg som vil lære av hva andre selskap får til.

Adventures in Sustainable Business er den engelske versjonen av podcasten til duoen Pedersen & Jørgensen. De har invitert en rekke ulike professorer for å snakke om blant annet regenerativ lederskap og bærekraftige businessmodeller. Lytt og lær nye interessante ting!

How to save a planet er en energisk og inspirerende podcast som handler om hvordan vi kommer oss ut av klimakrisen. I podcasten diskuterer en rekke klimanerder blant annet kjøttspising, atomkraft og elbiler. En morsom og lærerik podcast som passer for alle!

Instagramprofiler

Bryt opp den meningsløse scrollingen med inspirerende og lærerikt innhold om bærekraft. Våre favoritter er:

@klimapilotene — Klimapilotene består av tre masterstudenter som holder klimaforedrag for barn og unge i Oslo. I tillegg har de en Instagramprofil der de deler grønne fakta, nyheter og tips. Passer for deg som vil lære mer om bærekraft på en lettbeint måte!

@klimaforskerne — Forskningssenteret CICERO deler spennende klimaforskning og oppdateringer fra deres klimaprosjekter. Passer for deg som er glad i fakta, grafer og bærekraftsrelaterte nyheter med tung faglig forankring!

@toogoodtogo.no — Selskapet Too Good To Go har en kul profil der de deler oppskrifter, tips og triks for å bidra til mindre matsvinn! Denne kontoen burde alle som vil redusere matsvinnet sitt følge!

@veganergutta — Minn og Gard ønsker å inspirere andre til å spise mer vegansk og plantebasert mat. På profilen deler de supre oppskrifter på bærekraftig mat, samt tips til veganske produkter og spisesteder. Anbefales hvis du trenger inspirasjon i matveien!

Sprint-artikler

I tillegg til tipsene i denne artikkelen, kan vi også anbefale et par av våre egne artikler om bærekraft:

Ønsker du enda flere tips? Sjekk ut den første utgaven av våre beste tips til bøker, podcaster, nyhetsbrev og instagramprofiler med bærekraft i fokus.

Vil du lære mer om hvordan vi jobber med bærekraft? Les mer om bærekraft som tjenesteområde og kontakt oss for en uforpliktende prat.

Sigrid Bergsjø Andresen

Sigrid Bergsjø Andresen

Manager