Møt tre NTNUere som har hatt internship i Sprint

Skrevet av:

Publisert: 13. september 2021

Det finnes mange konsulentselskaper som for den gjengse student kan se ganske like ut. I denne artikkelen får du vite hvorfor du som student kan få mye igjen for å søke internship i Sprint Consulting. Vi skal møte tre tidligere NTNUere som på ulike tidspunkt har hatt Sprinternship og senere begynt som konsulenter her på heltid. De forteller kort om sine erfaringer som intern i Sprint og gir deg i tillegg et lite innblikk i sine hemmeligheter fra den svunne tid som student i Trondheim.

sverre

Navn: Sverre Stray Spetalen

Internship i Sprint: 2020

Studie: Indøk Data med Optimering som fordypning

Tre kjappe

Beste minne fra studietiden: Klovner i Kamp i Storsalen! Mye svetting, mye dansing, mye skriking og veldig hes hals dagen etter. Nei! Jeg angrer, jeg vil ha Lemaitre-konsert i Dødens dal under UKA 19. Det var mye morsommere!

Favoritt-utested i Trondheim: Downtown var jo det beste de første årene. DT-torsdag med livemusikk og kjør. Det er en klassiker!

Beste studenttips: Det sosiale rundt verv er ikke noe å undervurdere, i tillegg til å være bevisst på kombinasjonen av skole og tull og tøys. Klarer man å balansere det, går det fint etter studietiden i tillegg til at man har utrolig mye moro.

Hva var det beste med å ha internship i Sprint?

Det var jo folka og miljøet spesielt. I tillegg var det veldig kult å være på prosjekt. Jeg likte veldig godt arbeidet og måten man jobber på. Det er også ekstremt bra fester, noe man setter pris på både som student og fast ansatt!

Jeg var en del av et team med konsulenter og fikk ansvarsområder direkte fra dem. Det var gøy å oppleve at man gir verdi til kunder og får respons på at det man produserer faktisk bidrar til å løse problemer og utfordringer de har. Det gir lyst til å jobbe mer!

Hvilke erfaringer fra NTNU vil du si er mest verdifulle i konsulentbransjen?

Det er de tekniske erfaringene, spesielt på data. Det skulle jo bare mangle etter 5 år med datafag, men man har en liten fordel når det kommer til det tekniske. Med et stadig økende teknologifokus er det fint å se at kunnskapen jeg har med fra NTNU er nyttig og relevant. Det er gøy å føle at man faktisk kan tilføre noe når man kommer rett fra skolebenken. Det er vanskelig å tro når du begynner, men du finner fort ut at om du bare skrur på huet så har du virkelig noe å komme med!

Hva kjennetegner en som jobber i Sprint?

Vi er en veldig sosial gjeng som liker å omgås folk. Folk tar mye initiativ til alt fra planlegging av sosiale arrangementer til selskapsbygging, noe jeg føler er litt særegent. Det er veldig kult at man fra start kan bidra til å utvikle Sprints strategi og vekst på et reelt nivå. Dette gjenspeiler også de som jobber her; de har mye de har lyst til å få til og tar initiativ til å gjøre det.

Det er også veldig gøy at uansett hvem du snakker med så kan du ha en bra samtale. Dette kommer som en følge av at det er så mange nysgjerrige, reflekterte og engasjerte folk her som har ulike synspunkter å komme med. Jeg er aldri bekymret for hvilket bord jeg skal sette meg ned ved i lunsjen.

marte

Navn: Marte Stamland

Internship i Sprint: 2019

Studie: Indøk Maskin med Strategi som fordypning

Tre kjappe

Beste minne fra studietiden: Klassetur til Hong Kong eller mesterskap med NTNUI Roing.

Favoritt-utested i Trondheim: Det er Samfundet! Man møter alltid mange kjente og det er mange bra steder å danse!

Beste studenttips: Fyll semesteret med det du syns er gøy og bruk eksamensperioden på å lese.

Hva var det beste med å ha internship i Sprint?

Det var å bli ordentlig kjent med de ansatte i Sprint og se hvordan Sprint fungerer som selskap. Ettersom Sprint ikke er så stort så rakk vi å bli godt kjent med de fleste i løpet av en sommer — det satte jeg stor pris på! Sprint har vanligvis mange ulike happenings i hverdagen som gir godt faglig og sosialt påfyll, alt fra fagfrokoster til quiz og konkurranser med mye sportslig innhold. Med erfaringene fra internshipet kunne jeg ta et veloverveid valg på om Sprint var et sted som passet for meg.

Hvilke erfaringer fra NTNU vil du si er mest verdifulle i konsulentbransjen?

Jeg tror det er en fordel at man har vært borte i mange tekniske fag og “levd tett” på utrolig sterke fagmiljø. Som indøker har jeg for eksempel fått god innsikt i hva de driver med på andre siving-linjer som data, energi og miljø og marin selv om jeg gikk maskin som teknisk retning selv. Som NTNUer har man også kanskje en teknisk nisje som ikke så mange andre i samme konsulentselskap har. I tillegg hadde jeg mange ulike verv i løpet av årene på NTNU og jeg tror at mye av det jeg lærte da om samarbeid med andre studenter og alt knyttet til det å ta ansvar for planleggingen og gjennomføringen av store arrangement har hatt overføringsverdi til konsulentlivet.

Hva kjennetegner en som jobber i Sprint?

Det er for det første utrolig dyktige mennesker. Sprintere er mennesker som evner å ha mange baller i luften samtidig; et tydelig kundefokus i prosjektarbeid samtidig som de på ulike måter tar ansvar for selskapsbygging. Det er mange som har en inspirerende drive for å få ting til å skje. I tillegg har folk i Sprint evnen til å ivareta det mellommenneskelige — de er trivelige folk som ønsker å jobbe med andre ressurssterke og engasjerte mennesker, noe som bygger en utrolig god kultur. Kort oppsummert: kule, snille og smarte folk!

Oliver

Navn: Oliver Os

Internship i Sprint: 2018

Studie: IKT med spesialisering i Marin Teknikk

Tre kjappe

Beste minne fra studietiden: Turene til Åre de første årene var utrolig god stemning!

Favoritt-utested i Trondheim: Marinkjelleren topper her! Masse studenter trøkket inn i et lite rom med de samme gamle slagerne på anlegget — blir ikke bedre!

Beste studenttips: Velg fag du syns er morsomme og ikke stress for mye med fag du føler at du «burde ta». Benytt friheten som student til å gjøre masse ting du synes er kult!

Hva var det beste med å ha internship i Sprint?

Jeg jobbet tett med en annen intern, og følte at vi ble en del av et reelt Sprint-prosjekt og fikk et godt innblikk i hvordan det er å være Sprinter. Vi fikk veldig mye ansvar og arbeidet tett med kunden. Det var vi som stod for leveransen og hadde hovedansvaret for å blant annet holde brukerintervjuer, jevnlig dialog og workshops med kunden, og sammenstille funn og resultater fra arbeidet. Fra Sprint jobbet en manager som prosjektleder for prosjektet. Hun ga oss masse tips og veiledning innen både generelle consulting skills, eksempelvis Excel, PowerPoint, presentasjonsteknikk, kommunikasjon og prosjektrelaterte områder som strategiske prioriteringer, kommunikasjon med kunde og feedback på arbeidet vårt. Jeg syntes også det var kult at vi fikk holde en sluttpresentasjon for ledergruppen i selskapet vi jobbet for, og fikk dermed virkelig følelsen av at det vi gjorde ikke var noe lekeprosjekt, men viktig arbeid.

Jeg vil også trekke frem det sosiale som ekstremt bra. Jeg ble godt kjent med folk på kontoret og fikk inntrykk av at dette var et skikkelig hyggelig sted å jobbe. Sprint har supertrivelige ansatte og masse sosialt opplegg. Det hele ble toppet med en skikkelig firmafest til ære for internsene. Det var et spetakkel uten like og trøkk på dansegulvet til klokken 6!

Hvilke erfaringer fra NTNU vil du si er mest verdifulle i konsulentbransjen?

Jeg tror man lærer å bli god på logisk tenkning og får selvtillit til at man kan løse avanserte problemer. Dette er veldig verdifullt å ha med seg i mange konsulentprosjekter. I tillegg stiller du som ingeniør sterkt i prosjekter som krever litt teknisk kompetanse. Ingeniører er ofte komfortable med både tall og har gjerne litt erfaring med å skrive kode, noe som er ting du fort kan bli eksponert for som konsulent. Man har også en god basisforståelse for teknologi, noe som gir selvtillit når man skal diskutere og løse tekniske problemer.

Hva kjennetegner en som jobber i Sprint?

Først og fremst vil jeg trekke frem det medmenneskelige. Sprintere er sosiale og ordentlig bra personer som det er morsomt å være sammen med. På det faglige er vi relativt diversifiserte med mange forskjellige styrker, men fellesnevneren er at vi liker å legge inn en innsats og gjøre en forskjell. Sprintere er initiativrike og vi liker å sette vårt preg på prosjektene vi arbeider med. Det er nok mange her som klør litt i fingra etter å være med på å skape ting.

Er du interessert i å oppleve det samme som disse tre? Søk internship hos Sprint!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering