Sprinternship uke 5: Store mengder data, pizza og minigolf

Skrevet av:

Publisert: 8. august 2022

Hei igjen, bloggen! Da var sommerferien vel overstått og en solbrun gjeng med Sprinterns troppet igjen opp i Grensen 17, klare til å ta fatt på de siste tre ukene av internshipet. Etter en god sommerferie kan det være litt tungt å skulle tilbake på jobb, men med viten om at første dag skulle ende i en BackToWork med pizza og pils ble det brått mye lettere!

Bilde av sprinterns

Back to work på kontoret → aldri blåmandag i Sprint.

Etter å ha åpnet blogg-ballet i starten av internshipet, har tiden endelig kommet for at vi (Mathilde og Balder) igjen skal få dele litt av vår hverdag her i Sprint! Så her kommer en liten update fra Team Firi.

Midtveispresentasjon, kundeanalyse og programmeringsferdigheter

Som nevnt i vårt første blogginnlegg, holder vi fortsatt på å utforme en prisingsstrategi for den norske kryptobøren Firi. Siden sist, har vi fullført en rekke kundeintervjuer og en konkurrentanalyse, samt presentert funnene fra disse analysene i en midtveispresentasjon. Midtveispresentasjonen ble holdt siste uken før sommerferien og vi presenterte resultatene for flere av lederne, samt CEO-en i Firi. Gjennom gode diskusjoner med Firi fikk vi virkelig testet vår forståelse av prosjektet, og fikk en pekepinn på hvordan prosjektet skulle tas videre. Det var både spennende og lærerikt å få lov til å presentere det vi hadde jobbet med og lede diskusjonen i etterkant, og vi fikk virkelig kjenne på den tilliten Sprint har til oss.

Selv med en vellykket midtveispresentasjon hadde vi ingen tid å miste da vi kom tilbake etter sommerferien. Ettersom vi var mer eller mindre ferdige med det vi hadde jobbet med før sommeren, startet vi på mange måter med blanke ark på en ny og spennende oppgave — analyse av kundedata! Vi har fått en god del data fra Firi, og i starten av uken kunne mengden data føles litt overveldende. Med god guidance og sparring med vår prosjektleder, Sverre, begynte vi derimot å bygge opp god forståelse for dataen. Å bruke god tid på å utforske dataen har vært veldig nyttig for å forstå hvordan man i etterkant kan sette opp gode analyser — en nyttig lærdom vi tar med oss videre!

Bilde av visualisering av scenarioanalyse

Mathilde dypt inne i forarbeidet til scenarioanalysene.

For å forstå dataen og lage gode analyser måtte vi sette oss inn i databehandlingsverktøyet Power BI. Heldigvis for oss hadde vi hatt et kurs i Power BI før sommeren (takk Sprint-gudene! ) og Mathilde hadde litt programmeringserfaring fra før (takk NTNU-gudene!). Likevel måtte det en del googling til, men vi fikk raskt opparbeidet oss de nødvendig programmeringsskilsene for å mestre Power BI og kunne lage innsiktsfulle grafer. Mot slutten av uken fikk vi også begynt med scenarioanalyser på kundedataen. Er det en ting vi har innsett denne uken, er det at å jobbe med data er superfett! Vi gleder oss til å jobbe videre med dette fremover, samt sammenstille sluttleveransen og spikre en god anbefaling til Firi.

Forberedelser til SOH og kurs i presentasjonsteknikk

I tillegg til å jobbe med Firi-prosjektet, har vi denne uken også fått faglig påfyll gjennom kursing i presentasjonsteknikk, samt jobbet med programmet for Sprint Open House — et arrangement der en gruppe studenter kommer til Sprint sitt kontor for å bli bedre kjent med selskapet og menneskene som jobber her. Ettersom det er oss Sprinterns som er ansvarlig for å organisere og avholde Sprint Open House, har vi fått frie tøyler til å utforme en helaften for studentene. Mot slutten av uken kunne vi se hvordan planene for arrangementet virkelig begynte å ta form — vi gleder oss masse, så stay tuned for neste blogginnlegg for å høre om hvordan det gikk!

Bilde av sprinterns som planlegger.

Seriøs planlegging av Sprint Open House

Middag med Sprinterns, etterfulgt av minigolf

Til slutt kan vi ikke komme unna å fortelle litt om det koselige sosiale opplegget denne uken. På torsdagen avsluttet vi Sprinterns arbeidsdagen med en helaften på Kolonialen. Etter å ha fortært tre retter av typen fransk gikk turen videre til minigolfbanen. Her ble konkurranseinstinktet testet når syv ivrige Sprinterns konkurrerte i minigolf. Alt i alt, en topp kveld hvor vi ble enda bedre kjent!

Bilde av sprinterns som gjør sosiale aktiviteter

Fornøyde Sprinterns på middag og etterfølgende minigolf.

Nå gleder vi oss til de siste ukene her i Sprint, og ikke minst til å presentere anbefalingen vår til kunden. Og med det vil vi takke for oss som Sprinterns-bloggere — men ikke fortvil! Du har fortsatt to stilige blogginnlegg i vente de kommende ukene.

Vi databehandles!

- Balder & Mathilde