Sprinternship uke 1 & 2: Oppstart, sommerfest og toast

Skrevet av:

Publisert: 23. juni 2022

Mathilde og Balder forteller om de to første ukene som Sprinterns.

Første uke som Sprintern

En tidlig juni morgen tropper syv spente Sprint interns — Sprinterns — opp i Grensen 17. Solen skinner og gjengen er klare for å få jobbe med noe annet enn eksamenssett. På kontoret ble vi tatt godt imot av glade og hyggelige Sprintere. Første dag gikk med til introduksjon av Sprint og deres historie, samt hvordan sommeren vil bli. Vi innså fort at det ikke skal bli mangel på hverken sosialt eller faglig påfyll i løpet av denne sommeren. Vi fikk også praktisk informasjon, og etter litt IT-hjelp var samtlige Sprinterns oppe og nikke med egen PC og diverse brukerkontoer. Som avslutning på dagen ble vi tatt med ut for å spise, og nøt solen på uteservering med både en og to pils.

På dag to startet internshipet for fullt, og samtlige interns fikk innføring i prosjektene de skal jobbe med i sommer. Henriette, Erlend og Ida utforsker nye vekstmuligheter for nylig lanserte Joule, Balder og Mathilde skal undersøke mulige prisingsstrategier for den norske kryptovalutabørsen Firi, og Cecilie og Jacob skal kartlegge vekstmuligheter for Sunstone, et selskap som utvikler teknologiløsninger for å hjelpe barn med autisme. Alle prosjektteamene har også med en erfaren Sprinter som prosjektleder, men det betyr ikke at det er mangel på ansvar for oss Sprinterns. Vi innså raskt at det er vi som skal stå for fremdrift og for å produsere, så vi får virkelig testet oss som konsulenter i sommer! Vi gleder oss til å sette i gang og håper dere vil følge med på hva vi gjør de kommende ukene.

En glad gjeng med Sprinterns (som alle, ved ren tilfeldighet, gikk for samme outfit på første dag)

Prosjektarbeid i full gang

Det ble Balder og Mathilde som fikk fornøyelsen av å skrive det første innlegget til Sprintern-bloggen i år. Vi arbeider som nevnt med prisingsstrategi innenfor kryptomarkedet, og da var det jo kun én fornuftig måte å starte prosjektarbeidet på, nemlig desktop research! Mye av tiden de første par dagene har gått til å lese seg opp på kryptoverden og hva krypto egentlig er (for liksom, hva er krypto, sånn egentlig?), og sammenfatte innsikten vi fikk på en oversiktlig måte. I den første uken av internshipet fikk vi også besøke kontoret til Firi, og fikk en innføring i hva de ønsker å få ut av prosjektet. I den andre uken av prosjektet har vi brukt mye tid på kundeintervjuer. Etter noen iterasjoner på en intervjuguide satte vi i gang å intervjue for fullt, og flere av intervjuene ble gjennomført av bare oss to Sprinterns. Det har vært to spennende og utfordrende første uker, med mye frihet med tanke på strukturering av arbeid og arbeidsdag, og vi føler at vi allerede har kommet godt inn i Sprint-miljøet og konsulent-tankegangen. Vi har fått mye tillit og ansvar, så nå er det opp til oss å gjøre vårt beste for å levere!

Konsentrert Balder på vei til å bli krypto-guru

Konsentrert Balder på vei til å bli krypto-guru

Flere baller i luften

De første ukene har ikke bare gått til prosjektarbeid. Vi har blant annet fått introduksjon til vekstteamene i Sprint og hørt på foredrag om innovasjonsprosjekter i praksis. Vi har videre fått litt diverse nyttig kursing for å kunne naile et konsulentinternship, blant annet innen problemløsning og hvordan man kan lage stilige slides i PowerPoint. I Sprint er det ikke uvanlig å ha flere baller i luften samtidig, og dette fikk Balder og Jacob også teste ut. I tillegg til sine prosjekter, jobber de parallelt med å skrive en artikkel om sirkulære forretningsmodeller og innovasjon (så det er bare å holde øynene åpne for den).

Kunsten å lage en god toast

Ved siden av jobbingen har vi også blitt kjent med mange imøtekommende og hjelpsomme Sprintere! Utenom faglig støtte, har de lært oss opp i kunsten å lage en god toast, hvilket er et nice tilskudd til konsulenthverdagen.

Toast in the making *chef’s kiss*

Toast in the making *chef’s kiss*

Den første uken ble avsluttet med en heidundrende sommerfest med hele Sprint, med båttur og etterfest på kontoret. Til tross for en regnfull tur på sjøen, var stemningen på topp og vår første fest med Sprint ble en rungende suksess! Vi avslutter uke to med en fredagspils spesial, av typen leilighet-til-leilighet, hvor vi Sprinterns har fått gleden av å stå for tema og opplegg. Etter dette vil vi avslutte kvelden med karaoke på Syng. Vi gleder oss til nok en minnerik kveld i godt selskap!

Starten på internshipet har vært 11/10 og vi gleder oss til fortsettelsen.

Vi krypteres!

- Balder og Mathilde