Seminar

Seminar
tirsdag 10. oktober, kl. 06:00-07:00

Dobbelt vesentlighet - En nøkkel i bærekraftig strategiarbeid

Dobbelt vesentlighetsanalyser har for alvor meldt sin ankomst i selskapers bærekrafts- og strategiarbeid det siste året. Selv om mange opplever dette som nok et vanskelig begrep fra rapporteringsjungelen, kan en strategisk anvendelse av analysen bidra med mer enn å oppfylle rapporteringskrav. Gjennom å opparbeide seg en forståelse av hva som er vesentlige risikoområder og muligheter for selskapet, kan man avdekke strategiske muligheter, som igjen kan vise seg å bli en verdifull investering i selskapets fremtid.

En dobbelt vesentlighetsanalyse innebærer å vurdere hvor vesentlig et bærekrafttema er, både med hensyn til hvordan selskapet påvirker omgivelsene, og hvordan temaet påvirker selskapet finansielt. Når en dobbelt vesentlighetsanalyse gjøres med et strategisk blikk, går den fra å være et verktøy som sikrer grundig bærekraftsarbeid og gode rapporteringsrutiner - til å løfte virksomhetsstrategien i en mer bærekraftig retning. Ved å identifisere og prioritere sentrale bærekrafttema, og bruke disse til å stille spisse, strategiske spørsmål, kan dobbelt vesentlighet hjelpe selskaper med å prioritere. Slik kan de ta ansvar for egen påvirkning på samfunn og miljø, gripe kommersielle muligheter og sikre seg mot fremtidig risiko.

Vi inviterer til frokostseminar tirsdag 10. oktober der Anniken Fjellberg og Agnes Grutle Brande vil dele erfaringer om hvordan selskaper kan bruke dobbelt vesentlighet inn i sitt strategiarbeid. De byr på inspirasjon, eksempler og råd for hvordan dette kan sikre effektive bærekrafttiltak og målrettet fokus på nye muligheter, og på denne måten sikre en mer robust og fremtidsrettet strategi.

Seminaret passer for deg som jobber med strategi og forretningsutvikling, og deg som jobber med bærekraft.

Frokostseminaret holdes i våre lokaler i Storgata 5, tirsdag 10. oktober kl. 08:00-09:00. Dørene åpner og deilig frokost serveres fra kl. 07.45. Da vi har begrenset med plass, kan vi dessverre ikke garantere plass til alle. Deltakelse er gratis.

Med deg på her

Anniken Fjelberg

Anniken Fjelberg

Associate Partner