Sprinternship uke 4: Post-it bonanza og minigolf

Skrevet av:

Publisert: 11. august 2021

Etter 3 deilige uker med ferie startet jeg og Tormod opp igjen på prosjekt, uthvilte og (ganske) klare for nye utfordringer. Vi fikk en myk start med morgen check-in en halvtime senere enn ellers, noe som ga oss tid til en ekstra lang frokost på kontoret (et fast morgenrituale i team Bærum Ressursbank).

intern og postit notes

Etter å ha oppsummert hva vi hadde gjort før ferien satt vi det overordnede temaet for uken: problemløsningsfase. Verken jeg eller Tormod hadde jobbet med kreative innovasjonsprosesser før, så det var med litt svette hender at vi satt oss ned for å legge en slagplan. Sofie hadde tipset oss om å bruke metoden braindrain, en metode der man rett og slett skriver ned alle mulige måter å løse et problem på (ofte minst 20!). Selv om jeg liker å se på meg selv som en kreativ person må jeg innrømme at de første 20 ideene mine verken var spesielt gode eller kreative, det er rett og slett kjempekrevende å jobbe med innovative prosesser!

De første dagene gikk derfor mange bunker med post-it lapper samt kaffekopper, og det var tidvis stor frustrasjon innad i team Bærum Ressursbank. Litt etter litt begynte vi likevel å se sammenhenger og finne et system i kaoset. Til slutt hadde hver post-it lapp blitt kategorisert og systematisert, og på mystisk vis hadde vi kommet oss gjennom. Da uken var omme konkluderte vi med at det nok hadde vært den mest krevende uken så langt i internshipet, men også den morsomste og mest givende. Endelig hadde vi klart å få litt form og farge på prosjektet vårt!

intern kaffe

Kaffe er et must for en hver konsulent— men få drikker den så keegt som Fredrik

På den sosiale fronten var det for første gang lite felles opplegg på kontoret denne uken ettersom de fleste hadde ferie. Det førte til at vi i egen regi arrangerte en aldri så liten game night blant oss Sprinternsene. Etter en relativt kort mandag bestemte vi oss nemlig for å dra ut og spise middag for så å ta en real omgang minigolf på Oslo Camping. Under middagen hadde jeg selvfølgelig lagt ut om mitt manglende konkurranseinstinkt og forkynt budskapet om at «det viktigste er at alle har det gøy». Denne fasaden brøt imidlertid fort da jeg innså at guttene har spilt en del golf i sommer og jeg ble gruppens svakeste ledd. Etter intens konkurranse (og et par øl for å roe nervene) var det Tormod som gikk av med seieren, til Lars’ store skuffelse. Sugen på revansj ble det raskt bestemt at dette ikke var den siste spillkvelden for sprinternsene, og planleggingen av neste spillkveld var i gang allerede før vi hadde gått ut av døren på Oslo Camping. Selv var jeg egentlig ganske fornøyd med kvelden og valgte å tenke at det var en seier til team Bærum Ressursbank fremfor å fokusere på at jeg endte sist på poengtavlen. Som de sier; it’s all about perspective.

Med de kloke visdomsordene sier jeg takk for denne gang. Neste uke skal dere blant annet få høre alt om Sprint Open House, sommerens desidert kuleste event, så stay tuned!

2 stk seriøse minigolfspillere på vei mot tap

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering