Sprinternship uke 4: Japansk sjargong, Sprint Open House og siste innspurt

Skrevet av:

Publisert: 10. september 2020

Hei igjen,

Allerede er siste uke av internshipet forbi, og det var plutselig vår (Lisa og Jonas) tur til å fortelle om hvordan prosjektet og internshipet har gått. I dag har vi presentert sluttleveransen til kunden, Clovers, og skal ut å spise og feire på FYR restaurant i Oslo. Det er helt utrolig hvor fort det er gått!

Sushi pause mellom slagene

Sushi pause mellom slagene

Clovers-prosjektet har vært et utrolig spennende case, hvor vi har gjort et dypdykk i markedet for flytende havvind i Japan. Vår oppgave var å utforske skaleringstrategier for MOLO som er et flytende fundament for offshore havvind, og undersøke om Japan er et attraktivt marked å gå inn i. En munnfull? Det var akkurat det vi tenkte de første to ukene, som ble brukt til intens research og informasjonsinnhenting. Heldigvis fikk vi tak i et par eksperter på havvind samt en lokal ekspert i Japan, som ble en kjemperessurs for å forstå et ellers komplekst og umodent marked. Vi så på teknisk potensiale i Japan, felter og utbygging, politiske forhold og hele verdikjeden for å svare på problemstillingene. Vi fant en hel del interessante funn, og utfordringen var å strukturere all infoen på en forståelig måte. I uke 3 startet vi strategiarbeidet, og holdt en workshop med Lasse, Agnes og Christina fra Sprint og representanter fra kunden for å bygge videre på innsikten og se på mulighetene fremover. Her fikk vi utrolig gode innspill, som gjorde oss motiverte til å gi gass for siste innspurt av prosjektet. Noen sene kvelder måtte påregnes, men som vist på bildet under, kunne man være heldig med at Nelly fikk napp på TooGoodToGo.

Sverre som er godt fornøyd med overtidsmaten

Sverre som er godt fornøyd med overtidsmaten

Denne uken fikk også vi Sprinterns den spennende oppgaven med å arrangere årets digitale Sprint Open House! På bare noen dager snekret vi sammen et program, fikk inn rekordmange påmeldinger og satte opp generalprøve med et fullt produksjonsteam. Magnus (fortjener masse creds) tok hovedansvaret for produksjonen og det tekniske, Sverre (fortjener også masse creds) fant sitt ukjente talent som konferansier, og resten sto på med organiseringen av de ulike delene av programmet; Intro, Sprintroulette (kan ikke bli nok ordspill), break-out rooms og Q&A. Årets SOH gikk over all forventning, og vi fikk møtt utrolig mange engasjerte deltakere — noe vi også merket på søkertallet til internship og fast jobb.

Et lite peak bak kulissene

Et lite peak bak kulissene

Alt i alt har vi lært utrolig mye på veldig kort tid og ikke minst kost oss masse. MOLO-prosjektet har vært et utrolig spennende prosjekt, hvor vi ikke bare fikk testet konsulentlivet, men også lært oss kule japanske uttrykk og ord som vi har overbevist oss selv om at vi forstår meningen bak.

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering