Sprinternship uke 3: Nabohjelp, post it-lapper og sommerferie

Skrevet av:

Publisert: 8. juli 2019

Da har tre uker passert og endelig er det vår tur til å skrive på bloggen! Vi er Julie og Sofie og denne sommeren jobber vi på et prosjekt for Fremtind, det nye forsikringsselskapet til DNB og Sparebank 1. Spør du oss har vi sommerens kuleste prosjekt, som kombinerer både innovasjon og teknologi. Vi skal se på hvordan IoT (altså Internet of Things) kan brukes for å gjøre hverdagen til Fremtinds kunder litt lettere.

I løpet av de første ukene har vi virkelig fått testet hva Sprint mener når det er snakk om Lean innovasjon. Det er et rammeverk hvor en viktig del er å raskt få innsikt i det reelle kundebehovet. Store deler av uke to og tre gikk derfor med til dybdeintervjuer med potensielle sluttbrukere. Vi startet lokalt med å intervjue Sprintere og egen familie, men da det begynte å gå tomt for kollegaer og besteforeldre måtte vi ty til vår nye yndlingsapp: Nabohjelp. Etter litt prøving og feiling (les: emojier er avgjørende for å få napp) fikk vi tak i flere «naboer» som mer enn gjerne stilte til intervju i bytte mot en kopp kaffe.

nabohjelp

Gjett hvem som fikk flest svar ;)

Vi flyttet oss derfor ut av kontoret og fikk en runde med caféhopping i Oslo by. Etter 20 intervjuer og X antall kopper kaffe er vi godt fornøyd med innsikten vi har skaffet oss. Vi sitter nå med et bilde av hvilke utfordringer som oppleves og etter sommerferien vil vi gi oss i kast med neste steg: løsningsfasen.

cafebesøk

Vi ble godt kjent med Oslos cafétilbud da vi møtte “naboer” for intervju

Tirsdag 6. august er det duket for Sprint Open House, og denne uken har vi hatt en workshop sammen med de andre Sprinternsene for å gjøre dette til et skikkelig bra arrangement. Vi dro frem alt vi hadde av workshop-kunnskaper og satte i gang en kreativ prosess om hvordan vi kan gjøre det til et bra arrangement for alle som kommer. Som ekte konsulentspirer skal det i hvert fall ikke stå på post-it bruken! Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å holde løftet om å unngå begrep som «bratt læringskurve», «ansvar fra dag én» og «flat struktur».

Workshop i ekte konsulentstil

Workshop i ekte konsulentstil

Selv om vi Sprinterns jobber ute hos hver vår kunde, passer vi på å finne påskudd (vafler) til å samles. En oppdatering fra Ruter-guttene er at de har fått egne el-sparkesykler til disposisjon, og utgjør en morsom trio i de nye hjelmene sine. For vår egen del går det i mer tradisjonelle transportformer mellom kunde og kontoret, og vi har ved flere tilfeller fått bruk for en av Sprint-merchene vi fikk første dag.

interns regn

Vi har blitt godt skodd for å komme oss tørt og trygt fram!

Fra neste uke skal vi ha ferie, og vi håper at det blir mer bruk for solbriller enn paraply. De første tre ukene har rast av gårde raskere enn gutta på el-sparkesykkel, og vi sitter igjen med en haug av inntrykk og lærdom. Sees i august!

interns fredagsvaffel

Etter tre hektiske uker er det godt å kunne ta en fredagsvaffel på kontoret

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering