Sprinternship uke 3: Informasjonsinnhenting, kurs, og en tidlig vekkerklokke

Skrevet av:

Publisert: 24. august 2020

Da er det emballasjeduoen, Line og Magnus, som tar over stafettpinnen for å fortelle om den tredje uka som Sprinterns. Uke 3 betyr at vi offisielt er over halvveis med perioden i Sprint, og vi har begge begynt å kjenne på presset med tanke på leveransen som skal presenteres for kunden allerede neste uke.

Magnus jobber, Line slapper av — Perfekt arbeidsfordeling!

Magnus jobber, Line slapper av — Perfekt arbeidsfordeling!

Som interns i Sprint er vår oppgave å undersøke sirkulære emballasjeløsninger for en leverandør av mat og drikke som ønsker å oppskalere sin virksomhet. Oppgaven faller dermed innunder to av fokusområdene til Sprint; nemlig innovasjon og bærekraft. I tillegg ble vi utfordret til å tenke på matsvinn som en del av oppskaleringen, og hvordan man kan sørge for at eventuell overskuddsmat ikke ender som svinn. Et spennende prosjekt med mange muligheter!

Leveransen skal bestå av en innsiktspakke samt anbefalinger om veien videre hva gjelder eksperimenter, pilotprosjekter eller tiltak kunden kan gjennomføre i sin bedrift. Arbeidet frem til nå har derfor i stor grad involvert å samle så mye informasjon som mulig om emballasjeproduksjon, transport- og logistikkløsninger, resirkuleringssystemer og matsvinn. Vi har tilegnet oss masse nyttig kunnskap gjennom blant annet artikler på nett og møter med bedrifter og interesseorganisasjoner, og har begynt å nærme oss (selverklærte) eksperter på feltet. I tillegg har vi også vært rimelig hands-on, spesielt gjennom besøk hos en av kundens kunder, hvor vi fikk observere emballasjebruk og resirkulering i en reell spisesituasjon. Magnus fikk også gleden av å være med på hele emballasjereisen med en lastebil som skulle fra lager til kunde — en opplevelse som krevde intet mindre enn å stå opp 04.30 — til Magnus sin store fortvilelse og Line sin store lettelse som heldigvis slapp unna.

line og magnus

1) Magnus fikk mersmak etter tiden som lastebilsjåfør, og melder at Sprint må komme med et saftig tilbud for at han skal vurdere en annen karriere enn bak rattet 2) På besøk hos Grønt Punkt for å lære mer om resirkulering og emballasje

Utover rent prosjektarbeid er ukene hos Sprint også innholdsrike og hektiske på andre måter. I løpet av internship-perioden er det satt opp introkurs i flere av fagområdene som Sprint jobber med, og denne uka inneholdt hele tre kurs i henholdsvis bærekraft, strategi og teknologi. Kursene er en fin måte å bli kjent med Sprint på, og hva man typisk kan jobbe med utover det som er fokusområdet i sitt eget prosjekt.

Vi som er Sprinterns har også fått ansvar for å arrangere Sprint Open House — i år et digitalt arrangement for studenter som er interessert i å bli bedre kjent med Sprint og hvilke muligheter som finnes i bedriften. En god del tid har derfor gått med til å lage program og innhold, og ikke minst til å bli kløppere på bruken av digitale konferanseverktøy.

live streaming

Ikke bare lett når en gjeng med middels tekniske folk skal prøve å forstå seg på alle mulighetene live-streaming byr på

I anledning sol i Oslo har det også vært flere muligheter for litt ekstra hygge, noe vi dro nytte av både gjennom ispauser, hyggelige lunsjer og en aldri så liten spontan sosial kveld. Uka ble rundet av med fredagspils sammen med flere andre i Sprint — en verdig avslutning på en bra uke. I tillegg til innholdsrike arbeidshverdager med mye læring er det altså mye annet morsomt som også skjer som intern i Sprint, og vi nyter tiden mens vi har den!

øl og is

1) Det drikkes litt øl 2) Det spises litt is

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering