Sprinternship uke 3: Høyt og lavt

Skrevet av:

Publisert: 4. august 2021

Nå er vi tilbake på kontoret etter tre uker ferie, og i dette blogginnlegget får du høre om hvordan den siste uken før ferien vår var!

Før det var tid for ferie hadde vi (Fredrik og Lars) en spennende uke på Gjensidige-prosjektet hvor første leveranse av prosjektet fant sted. Etter to uker med planlegging, rapportlesing, hopetall av intervjuer og PowerPoint-utforming, var tiden inne for første delleveranse av prosjektet til Gjensidige sin styringsgruppe. Målet med første leveranse var å presentere problemer som eldreomsorgen står overfor, slik at vi i samråd med styringsgruppen kunne bestemme hvilke områder vi skal se etter løsninger for etter sommerferien.

sol og pc

Sola skinner og vi klarte å snike til oss noen minutter i sola i løpet av uka

Før selve leveransen skulle presenteres måtte alt av innhentet informasjon systematiseres, analyseres og fremstilles slik at Gjensidige kunne forstå hva vi hadde jobbet med og kommet fram til. Dette betød flere timer i PowerPoint og flere møter med vår interne prosjektleder Eivind som var til god hjelp og støtte underveis. Det ble en sen kveld dagen før leveranse, men vi ble fornøyde med resultatet og gledet oss til å presentere for styringsgruppen.

jobb interns

Det ble en del timer bak PC-skjermen

Selv om det var en spent stemning før selve presentasjonen, gledet vi oss over å få styre vårt første kundemøte med flere fra ledelsen i Gjensidige. Vi fikk mange spørsmål og gode tilbakemeldinger, og den følgende mestringsfølelsen er noe man ikke får oppleve hver dag. Særlig med tanke på innsatsen som ligger bak. Vi fikk konkretisert veien videre og lagt en plan for resten av prosjektet, og var etterpå klare for tre uker med sommerferie! Fra de siste ukene har det blitt klart at Abraham Lincoln sitt sitat; “Give me six hours to chop down a tree and I will spend the first four hours sharpening the axe”, er nøkkelen til suksess som konsulent. Vi vil heller omformulere den til: “Give me two weeks to solve a problem and I will spend the first 1 week, 6 days and 23 hours creating a PowerPoint presentation”.

Til tross for en hektisk uke på jobb, hadde også denne uka Sprint sitt herlige soskom-team lagt opp til hyggelige kveldsaktiviteter etter jobb. Denne ukas aktivitet var en tur til Høyt og Lavt klatrepark på Tryvann. I klatreparken var det flere løyper, hvor den vanskeligste ble beskrevet som «ekstremt krevende». Sikkerhetsinstruktøren nevnte at det var kun et fåtall av de ansatte som hadde klart hele løypa. I god tradisjon valgte Fredrik, Tormod og Lars å gå med hodet først på denne utfordringen uten oppvarming og minimal erfaring med klatring. «All gas, no brakes» ble ytret som den ledende filosofien. Til tross for en oppmuntrende start, viste det seg fort at vi hadde tatt oss vann over hodet. Flere hindre viste seg å være langt mer krevende enn forventet. Etter mye strev og slit kom vi oss igjennom og ble belønnet med hyggelig grilling og sosialisering med resten av den herlige gjengen i Sprint.

interns klatre

Stemninga er god etter første hindre i løypa

grilling interns

Det ble også hyggelig grilling etter at klatringen var unnagjort

I neste blogginnlegg får dere en oppdatering fra hvordan det har gått med Astrid og Tormod sin første leveranse hos Bærum Ressursbank.

Vi blogges!

Fredrik og Lars


Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering