Sprinternship uke 3: Full Sprint fremover!

Skrevet av:

Publisert: 28. juni 2024

Hei alle sammen! Da går tredje uke av sommerens internship mot slutten og vi, Harald Olafsbye & Martin Askjem, har gleden av å jazze litt (les: utdype i detalj) om hva som har skjedd den siste uken. Vi jobber i sommer på et prosjekt for Coop Obs Bygg, i skjæringspunktet mellom strategi og innovasjon med stort spillerom, og opplever stort engasjement og støtte fra kunde – dette kan ikke bli annet enn bra! Heng med, så skal vi ta deg med på innsiden av vår hverdag som Sprinterns.

Sangria, strobelys og røykmaskin

Som Emma og Per-Christian nevnte i det siste blogginnlegg var det forrige fredag duket for at vi interns skulle arrangere «leilighet-til-leilighet» - en helaften med temafester i tre forskjellige leiligheter. Stemningen ble bra i barnebursdag hos Team Eidsiva før vi fikk satt fart på konkurranseinstinktet (og promillen) i Fadderrullan hos Team Gen AI. Til slutt hadde vi i Team Obs Bygg gleden av å ta med festdeltakerne til Granca for en ikke fullt så rolig pensjonisttilværelse med strobelys, røykmaskin og litervis med tvilsom sangria. Den oppmerksomme leser har kanskje lagt merke til at årets variant av leilighet-til-leilighet skulle gjenspeile de ulike fasene i livet. Kjør bildeshow!

Leilighet-til-leilighet

Full gass på prosjekt

Vi driver heldigvis ikke bare med partyplanning og utenomfaglige aktiviteter – vi er i full rulle på prosjektfronten! Som nevnt tidligere er vi på prosjekt hos Coop Obs Bygg og jobber med analyser av strategiske problemstillinger. Vi skulle gjerne forklart mer om selve problemstillingen, men det er dessverre konfidensielt. Prosjektet vårt er delt inn i to faser, med én fase før og én fase etter sommeren. Det betyr at vi har leveranse på fase 1 av prosjektet før sommeren og gir gass for å få levert det vi skal innen tidsfristen. I fase 1 bruker vi mye av tiden på intervjuer, desktop research, analyser i excel og rapportutarbeiding i PowerPoint. Vi har løpende dialog med prosjekteier, og får presentert funnene våre og synspunkter underveis. Kort fortalt, veldig spennende og læringskurven er bratt!

Aktive dager med tennis, Barry’s og yoga

En viktig del av det sosiale i Sprint er de ukentlige, lavterskel treningsøktene med tennis og Barry’s Bootcamp. Her får man vært fysisk aktiv, samtidig som man får anledning til å bli bedre kjent med Sprintere mellom slagene. Denne ukens nyvinning var vel og merke yoga. Stor shoutout til vår egen yogalærer, Ingvild, for å få oss zen i solskinnet klokken 07:30 på Oslos beste takterrasse!

Yoga og Barry's!

Pridefeiring i sydenvær

Oslo bader i sol, vi nærmer oss slutten av juni og det er duket for feiring av Pride! Onsdag hadde vi markering på kontoret som startet med foredrag av Wenche Fredriksen, SVP Mangfold & Inkludering i DNB. På en rask time fortalte Wenche sin personlige historie og delte erfaringer fra en lang karriere, både som konsulent og som leder for mangfold & inkludering i Accenture og DNB. Et sterkt foredrag med et ekstremt viktig budskap – tusen takk for at du delte med oss, Wenche! Før vi tok turen ut til åpningen av Pride Park i Sofienbergparken, sørget vi for å mette sulten med sushi og rainbow-cupcakes. Åpningen av Pride Park bød på sydenvær, konserter, deilige forfriskninger og herlige mennesker – en sann glede!

Pride

Kurs og kompetansebygging

I kjent konsulentstil sjonglerer vi våre gjøremål, og dagene går til prosjektarbeid og kursing om hverandre. Denne uken har vi fått kurs i både no/low-code, problemløsning, slidedesign og presentasjonsteknikk fra særdeles dyktige Sprintere. På mandag var vi ute hos kunde og vi kan begge med hånden på hjertet si at ferdigheter i no/low-code læres aller best in-person – ikke via Teams på toget på vei hjem fra kunde. Uansett, verktøykassen vår som unge, lovende (?) konsulenter fylles stadig opp med ny kunnskap og nye ferdigheter. Fortsetter læringskurven i dette tempoet kan det bli spennende å se mot slutten av sommeren. Nedenfor ser dere blant annet Martin på et av sommerens hittil viktigste kurs – boblekurs og sablering med vår egen sommelier på huset, Rebecca Clasen aka @Drueclasen!

Boblekurs og sablering med vår egen sommelier på huset, Rebecca Clasen

Hotellfrokost på Clarion Collection Hotel Folketeateret

Et av ukens absolutte høydepunkter var hotellfrokosten på Clarion Collection Hotel Folketeateret. Harald, vår egen selvutnevnte hotellfrokostekspert, var selvfølgelig på plass for å gi sin dom. På profesjonelle oppdrag vurderer han hotellfrokosten for enkelhetens skyld basert på tre parametere: kvalitet på kaffen, juicens ferskhet og til slutt egg- og baconet (noen hevder egg og bacon bør være separate kriterier, men det er samspillet her som er avgjørende!). Harald kan avsløre at hotellet scoret høyt på samtlige parametere, og vi forlot hotellet gode og mette, fulle av energi!

Takk for nok en nydelig uke som Sprinterns – vi snakkes!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering