Sprinternship uke 2: Overskuddsmasser, introkurs og is

Skrevet av:

Publisert: 30. juni 2021

Da er vi allerede ferdig med uke 2 av vårt summer internship, og det er Astrid og Tormod som overtar bloggskuta. Etter en formidabel avslutning på første uke med sommerfesten på fredag var det flere av sprinternsene som følte seg mer eller mindre varme i trøya i det de møtte opp på kontoret mandag morgen. Nå har vi ikke bare blitt kjent med prosjektene våre, men også storparten av de fantastiske konsulentene i Sprint. Det er virkelig motiverende å kunne jobbe på så interessante prosjekter og med så mange hyggelige og flinke folk.

Livet som Sprintern har bydd på mange spennende utfordringer og arbeidsoppgaver allerede, og konsulenthverdagen går unna i et forrykende tempo. Vi (Astrid og Tormod, ref. intro) jobber på et prosjekt for Bærum Kommune som har etablert et initiativ kalt Bærum Ressursbank. Målet til Bærum Ressursbank er å øke gjenbruk av overskuddsmassene som genereres i bygg- og anleggsbransjen i dag, og på den måten bidra til en mer sirkulær og miljøvennlig verdikjede i en bransje preget av høyt forbruk av ikke-fornybare ressurser, og mye forurensning fra transport.

interns ute

Is i sola mellom slagene

Vår oppgave i sommer er å utarbeide kravspesifikasjoner til en digital markedsplass for kjøp og salg av overskuddsmasse slik at denne faktisk møter behovene i markedet. Etter hvert skal vi også utforske teknologier som kan bidra til realiseringen av en slik løsning. Sommerprosjektet vårt toucher innom flere av Sprints tjenesteområder, og innebærer arbeid med både bærekraft, innovasjon og teknologi. Prosjektet oppleves også som veldig viktig, både fra Sprint og Bærum Kommunes side, så.. vi får håpe det går bra da!

intern sjokolade

Astrid med sin foretrukne næringskilde på vårt foretrukne møterom.

Vi har heldigvis kommet godt i gang med arbeidet vårt når vi nå tar fatt på vår tredje arbeidsuke som Sprinterns. Særlig i den første uka ble det gjort mye research (Google er visst konsulentens venn) for å bli kjent med bygg- og anleggsbransjen og hvordan de håndterer overskuddsmasser i dag. Etter å ha gjort oss kjent med lignende prosjekter fra inn- og utland, samt et drøss med diverse stein- og geologirapporter, har vi nå begynt å intervjue entreprenører, transportfirmaer og gjenvinningsaktører for å skaffe innsikt i de faktiske behovene deres. Behovene er forøvrig mange, så vi måtte prøve å fokusere på de behovene som har relevans for vårt arbeid med den digitale markedsplassen.

Vi har også hatt flere møter med Bærum Ressursbank og deres samarbeidspartnere hvor vi har gitt statusoppdateringer og sammen staket ut videre kurs for prosjektet. I disse møtene har vi fått lære mer om bransjen og overskuddsmasseproblematikken generelt. Kjekt med engasjerte og kunnskapsrike kunder! Møtene har vært både fysiske og digitale, og vi ble bedre kjent med hele teamet som har jobbet med ressursbanken under en hyggelig sammenkomst hos kunden tirsdag.

Mens vi Sprinterns er ute og butterflyer oss fremover på tidvis dypt vann, kommer det stadig livbøyer og svømmeringer vår vei i form av behjelpelige kollegaer og introduksjonskurs i Sprints tjenesteområder. Denne uken har vi hatt to lærerike kurs om hvordan Sprint jobber med satsningsområdene bærekraft og strategi. Kursene holdes av Sprint-konsulenter med respektabel fartstid på områdene og gir særlig god innsikt i hvordan Sprint faktisk jobber med alle disse flotte ordene. Hurra! Vi har alle lært mye nytt og nyttig på introkursene, og det har blitt tydelig for samtlige hvordan Sprint skiller seg fra andre konsulentselskaper med sine prosjekter og arbeidsmetodikk. Få det på bedpres!

interns har møte

Variert fokus hos deltakerne på introkurset til strategi

Ellers komplementeres arbeidsdagene med både lunsj- og ispauser på kontoret, og vi kan ikke si annet enn at vi har stortrivdes de to første ukene her i Sprint. Nå gjenstår en intensiv uke med god jobbing, nye hypoteser, mye anleggsprat og en nesten-midtveispresentasjon før vi klasker til med en tre-ukers sommerferie som må sies å være en luksus av de sjeldne. Neste uke får dere vite hvordan det har gått så langt med Fredrik og Lars på deres spennende prosjekt for Gjensidige, så stay tuned!

interns is

Vi fikk også sneket inn en fredagspils!

Tormod og Astrid

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering