Sprinternship uke 2: Kunnskapsdeling, Sprint talks og quiz i tordenvær

Skrevet av:

Publisert: 1. juli 2019

Hei bloggen!

Denne uken tar vi, Emilie og Marte, over stafettpinnen fra guttaboys hos Ruter. Vi jobber på prosjekt hos et større reiselivsselskap, hvor arbeidet vårt går ut på å analysere alle henvendelser kundesenteret for å foreslå en struktur som skal muliggjøre forbedringsarbeid i hele selskapet. Med andre ord; komplekst og veldig spennende!

Etter to uker har vi funnet ut hvilke møterom som har den kuleste utsikten, de beste markeringstusjene og de smudeste stolene. I tillegg til disse viktige funnene har vi kommet i gang med selve prosjektet. Den første fasen har bestått av å identifisere hvilke ansatte som besitter informasjon som kan være nyttig for prosjektet vårt og å holde møter med disse. Dette har vært avgjørende for å samle et godt datagrunnlag som kan brukes til å forstå dagens rutiner og å foreslå fremtidens!

Prosjektet føles til tider litt som en skattejakt; hvor de gode svarene ligger er litt vanskelig å vite, av og til leter man på feil sted og av og til finner man gull på overraskende plasser! Det som er kult er at vi i stor grad styrer skattejakten selv, men med god veiledning fra prosjektleder Martin og andre Sprintere som jobber hos samme kunde.

kantine interns

Det er ikke bare lett å være ny — vi utstrålte tydeligvis så mye usikkerhet over matvalget at kantinedamen ute hos kunden spurte om vi var nye og ga oss et 5-minutters kurs i «how to kantine».

Utover den faglige inputen fra prosjektene har vi denne uken hatt Lean-kurs med Håvard og deltatt på Sprint-talks fredag morgen. På denne runden med Sprint-talks fikk vi høre Henriette snakke om språkbruk, Caroline om moderne kunst og Henrik om søvn. Spennende temaer, og en veldig kul måte å bli bedre kjent med kollegaene våre og hva som interesserer dem!

Klare for Sprint-talks!

Klare for Sprint-talks!

Caroline kunst

Caroline ga oss blant annet noen hete tips til hvordan man kan virke mer kunstinteressert på museum; omtal alt som verk, og stirr intenst på verket før du sier «aah, selvfølgelig».

Som Peter og Kristian beskrev forrige uke, er det å være intern i Sprint mer enn bare jobb. Denne uken har vi for eksempel spist middag sammen etter jobb, vært på quiz med resten av gjengen (det ryktes om en knepen seier til Sprintern-laget ;)) og kost oss med is i pausene. På tirsdag hadde Emilie bursdag, og det ble feiret med kake fra prosjektleder på morgenmøtet og italiensk lunsj! I tillegg har vi rukket å bli bedre kjent med Anders som kom direkte fra Australia i starten av uken og er intern på prosjektet hos Ruter.

Onsdagstaco med gjengen!

Onsdagstaco med gjengen!

Bursdagsbarnet

Bursdagsbarnet

Sprints tre verdier er handlekraftig, nytenkende og attraktiv. Vi ønsker å avslutte oppsummeringen av uke 2 med et eksempel på hvordan Kristian har tatt med seg handlekraftig også inn i hverdagen. Her forsøker han å få ut markisen på onsdagens quiz, da det plutselig kom en stor mørk sky over oss (til orientering var markisen ødelagt, himmelen åpnet seg så til de grader og runde 2 av quizen måtte avlyses).

quiz ute

Quiz-deltakerne var i godt humør før det ble avbrutt av et voldsomt tordenvær.

Vi gleder oss til å ta fatt på siste uken før vi tar oss sommerferie!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering