Sprinternship uke 2: Feltarbeid, Lean lego og Quiz på Utendørs

Skrevet av:

Publisert: 18. august 2020

Hei igjen til alle trofaste lesere av Sprintern-bloggen! Denne uka skal vi presentere ett av de fire intern-prosjektene, og fortelle litt om hvordan det er å være Sprintern.

Vi er Elizabeth og Nelly, og vi jobber på et prosjekt for Ruter hvor vi ser på hvordan innbyggernes reisehverdag i Ski kan forbedres ved å kombinere eksisterende kollektivtilbud med nye former for mobilitetstjenester. Vår oppgave er å se hvordan selvkjørende kjøretøy, el-sparkesykler og andre kule måter å reise på kan kombineres som en helhetlig tjeneste for å gjøre det lettere for enda flere å leve uten privatbil. Med tanke på alt som skjer i bybildet med både det grønne skiftet og nye mobilitetsformer, synes vi det er en veldig spennende og givende oppgave!

Tre gode venner: Elizabeth, Nelly og Oda

Tre gode venner: Elizabeth, Nelly og Oda

Utformingen av nye mobilitetstjenester og videreutvikling av kollektivtransporten i et område er jo et kontinuerlig megaprosjekt, men alle puslespill består heldigvis av mindre biter. Det vi først og fremst skal bidra med er å sammenstille kundeinformasjon og trekke noen konklusjoner som kan brukes i videre arbeid i Ski. Informasjonen vi har samlet inn så langt har vært rapporter, datasett, spørreundersøkelser og intervjuer for å få innsikt i hvem kundene er — og hvilke behov og preferanser de har for sine reiser. Varierte informasjonskilder betyr delvis et par timer bak skjerm for utforming av spørreundersøkelse, og knoting i Power BI, men også mange timer ute i “felten” og på masse hyggelige møter.

Møt den kuleste bussen i byen — Selma!

Møt den kuleste bussen i byen — Selma!

Med andre ord har prosjektet bydd på varierte arbeidsdager, noe vi har digget og håper er representativt for resten av arbeidslivet også :) Ute i “felten” har vi for eksempel vært på tur med Oda og testet hennes selvkjøringsskills, vært i Ski for å snakke med potensielle brukere, og hatt møter på Ruters kontor i Oslo. De neste to ukene vil vi jobbe med å trekke noen konklusjoner ut fra informasjonen vår og utarbeide et konkret forslag til en fremtidig kundereise.

Vurderer en karriere i journalistikk etter alle intervjuene

Vurderer en karriere i journalistikk etter alle intervjuene

I tillegg til alt det morsomme vi får gjort på prosjekt har vi også hatt både kurs og sosiale sammenkomster med resten av gjengen i Sprint. Denne uka har vi hatt Lean og Agile kurs med Martin, der vi fikk brukt rustne legokunster til å lære om Lean prosesser. Kontoret gjorde også en outing på onsdag, der vi scoret relativt middelmådig på quiz på Utendørs, men over middels på stemningsfronten. Vi er også godt i gang med planleggingen av Sprint Open House, som kommer til å ha et spenstig digitalt oppsett i år, og avholdes tirsdag 25. august. Om du vil høre mer om jobbhverdagen i Sprint, hvilke prosjekter vi jobber med, og ikke minst — mulighetene for internship og fulltidsstilling, så følg med på nettsiden vår!

quiz

Håper vi er flinkere på konsulentarbeid enn vi var i quiz :’)

Neste uke får dere høre om flere intern-prosjekter og hva uke 3 av internshipet bringer med seg. Vi gleder oss allerede!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering