Sprinternship uke 1 — Prosjektstart og sommerfest

Skrevet av:

Publisert: 24. juni 2019

Da var endelig sommersesongen i gang! Etter å ha ventet siden september i fjor og karret oss gjennom diverse eksamener, har vi endelig begynt vår periode som Sprinterns. Konsulenttjenester går som varm ild i tørt hvetebrød om dagen. Derfor er det ekstra gledelig at vi er hele syv interns som får utforsket konsulentbransjen og deltatt på et Sprint-eventyr denne sommeren. Vi gleder oss masse!

Siden ansettelse har vi vært i nær kontakt med Sprint. I tillegg til jevnlig tilsendte mailer og telefoner, mottok vi også påskeegg og julestrømpe i det foregående året. Vi har dermed følt oss både ivaretatt og forberedt før sommeren. Vi har over årene fått høre floskelen om at man får ansvar fra første dag av utallige selskaper, men i Sprint holder de faktisk ord. Her får internsene fullstendig ansvar for hvert sitt reelle prosjekt fra første dag. Denne uken skal dere få et nærmere innblikk i ett av dem.

Med fare for å omtale oss selv i tredje person, består teamet vårt av Kristian, Peter og Anders. Sistnevnte har det siste året søkt seg til varmere strøk i Australia og ankommer først neste uke.

Vi fikk tildelt et innovasjonsprosjekt om mikromobilitet hos Ruter. De ønsker å kartlegge hvordan el-sparkesykler brukes i samspill med eksisterende kollektivtrafikk og hvorvidt det vil være mulig å integrere dette i dagens drift. Prosjektet innebærer også utforming av en utrulleringsstrategi.

Vi startet med å fastsette hypoteser og gjennomføre research på området. Siden transportmiddelet er tilnærmet nytt, finnes det lite data på bruk av el-sparkesykler. Etter å ha saumfart rapporter fra alle verdens hjørner, tok vi på fredag til gaten for å gjennomføre datainnhenting blant kollektivreisende og sparkesyklister. For å opparbeide oss erfaring, har vi sett oss nødt til å ta noen sparkesykkelturer selv også.

Ellers har vi denne uken fått velkomst på kontoret med en innføring i selskapets historie, Sprints metodikk og første prosjektmøte. Vi har senere fått kursing i Powerpoint og Lean-innovasjon. Bortsett fra dette har vi primært jobbet lange dager med prosjektet vårt.

En strålende første uke ble rundet av med årets sommerfest. Etter å ha fått festen varslet av Martin Jacobsen allerede i oktober i fjor, var forventningene naturligvis høye. Kvelden startet på Kullt for pils og shuffleboard, før det bar avsted til middag på Lille Herbern. Ankomst i stormende regnvær satte ingen stopper for en hyggelig kveld. En av Sprints grunnleggere, Hans Erik, hadde under middagen gode nyheter på løpende bånd. Sprint er i stor vekst med flere nyansatte som starter i august, rekordmange interns og en rekke nye, store prosjekter signert. Gode grunner til å skåle, med andre ord!

Vi er glade for å få kunne tilbringe sommeren i en bedrift med så mange gode kolleger. Vi gleder oss til de kommende ukene.

Vi blogges!

På vei til og fra sommerfest :

På vei til og fra sommerfest!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering