Sprinternship uke 1 & 2: Excel-kurs og Italiensk aften

Skrevet av:

Publisert: 21. juni 2024

Hei, alle studenter! Er du nysgjerrig på hva våre interns jobber med? Hver uke i løpet av sommeren poster vi en ny artikkel skrevet av våre Sprinterns. Først ut er Per-Christian Grieg og Emma Bogilovic Jahre, som forteller om alt fra første dag på jobb, kundeintervjuer, progging av chatbots, sommerfest og mer!

Første møte med Sprint

For en start det har vært på vårt Sprintern-eventyr! De to første ukene har bydd på innholdsrike dager, med en god miks av kursing, prosjektarbeid, fest og moro. Spente møtte vi opp på Sprint sine splitter nye kontorer på Karl Johan mandag morgen. Første dag var det intro til alt og alle i Sprint. Her fikk vi blant annet høre historien om Sprint fra sjefene selv, Hans Erik og Lasse. Etter å ha blitt fortalt om Sprints arbeidsmåte, kultur og dagligliv, var vi klare for å ta fatt på dagene og få erfaring med hva det faktisk vil si å være en Sprint-konsulent.

Kastet rett i det - en klisjé, men helt sant

Etter en kort intro til prosjektet første dag, fikk vi beskjed om å møte hos kunden tirsdag morgen. Vi jobber på et forbedringsprosjekt for et norsk selskap i helse- og omsorgssektoren der vi skal effektivisere prosesser ved bruk av generativ AI.

Første dag hos kunden brukte vi til å sette oss inn i problemstillingen, bransjen og teknologien som skulle brukes. Da det var unnagjort, var det på tide å skaffe innsikt og vi gikk raskt i gang med intervjuer. Vi fikk her muligheten til å ta lead på intervjuene, noe som var utrolig kult, men også litt skummelt. Vi følte oss rimelig på tynn is i starten, men kom oss heldigvis helskinnet gjennom. Ingen tvil om at læringskurven har vært bratt de første dagene. Og gjennom resten av prosjektuken stoppet ikke læringskurven opp, vi har virkelig fått testet våre tekniske ferdigheter gjennom både testing og utvikling av en chatbot.

På vei hjem fra kunde

Ved siden av prosjektarbeidet har vi hatt daglige kurs for å ruste oss til sommerens utfordringer. Vi har blant annet fått opplæring i PowerPoint, PowerBI, storylining og consulting black-box. Et av ukens høydepunkt var nok Excel-kurset med Excel-guden selv - Runar.

Skulle ikke tro et bilde med så mye latter og smil er tatt på et Excel-kurs!

Best på fest!

Er det én ting Sprintere tar på alvor, så er det trivsel og sosiale sammenkomster. Med et gjennomsnitt på 263 sosiale arrangementer i året, er det klart at man ikke kommer til å kjede seg denne sommeren. De første ukene av vårt Sprinternship har selvfølgelig ikke vært noe unntak. Det hele ble sparket i gang med afterwork på Sprint sin helt egen takterrasse. Pizza, pils og imøtekommende Sprintere var ingen dårlig første dag på jobb. Resten av uken bød på treningsøkter på Barry's. Ekstra kudos til Torkel, Martin og Harald som stilte klokken 07 på morgenkvisten. Uken ble så avsluttet med et av Sprint-årets høydepunkt, nemlig sommerfesten.

På sommerfesten var opplegget selvfølgelig særdeles gjennomført med italiensk aften og auksjon, med Mafioso-poeng som tema for kvelden. Vi interns rottet oss sammen og kjøpte den beste pakken - nemlig retten til å navngi ett av møterommene her på kontoret! Vi har allerede mange gode idéer på lur, men har ikke blitt helt enige om hvor greie vi skal være😉 Navnet skal avsløres på internsfesten i august, så stay tuned.

Andre uken av internshipet har bestått av aktiviteter som boblesmaking med Sprints egen sommelier, Rebecca, lunsj med prosjektledere på Baltazar Ristorante & Enoteca, og EM-kamp på Kontraskjæret. Altså ikke mindre enn hva man kan forvente av en standard-uke her i Sprint. Til slutt venter "leilighet til leilighet" i kveld, arrangert av oss Sprinterns. Dette blir på mange måter vår første ordentlige test, og forventningene fra resten av kontoret er selvfølgelig skyhøye!

Våre første to uker gjennom bilder

Mer enn bare prosjektarbeid

Utover prosjekt og sosialt, har vi også fått prøvd oss på internarbeid. Dette er en viktig del av en sprinteres hverdag. Vi refererer altså ikke til arbeid gjort av internsene, men alt det sprintere jobber med utover prosjekt. Hos Sprint har man en unik mulighet til å være med å bygge Sprint som selskap og dette er noe vi opplever er en sentral del av det fantastiske samholdet og kulturen her i Sprint. Alle er med å dra lasset. Enten det er å jobbe med markedsføring, avholde faglige seminarer, gjøre Sprint til et mer bærekraftig selskap, eller planlegge det neste sosiale arrangementet. Våre internoppgaver har i første omgang bestått i å skrive denne blogg-posten og arrangere leilighet til leilighet.

Oppsummert er vi svært fornøyde med våre første to uker her i Sprint, og vi ser virkelig frem til fortsettelsen. Vi sprintes!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering