Møt tre konsulenter som tidligere har vært interns i Sprint

Skrevet av:

Publisert: 5. september 2022

Etter en sommer med vellykkede internships, fornøyde kunder og glade studenter, er tiden nok en gang inne for utlysning av internships, denne gang for sommeren 2023. I studietiden kan man bli introdusert for flere selskap enn teoremer, og med hveteboller og kaffe på stand forsikrer enhver bedriftsrepresentant deg om at akkurat deres selskap er spesielt fremoverlent, innovativt og inkluderende.

Det kan være vanskelig å skille de ulike selskapene, og i den anledning vil vi la dere bli kjent med tre Sprintere som tidligere har hatt internship og nå jobber som konsulenter i selskapet. Vi skal mimre litt tilbake til studietiden, men også dykke litt dypere ned i hva som gjør Sprint til et unikt sted å jobbe!

Magnus, Line og Sofie

Mimretid 

– Hva savner dere minst ved studietiden?

Magnus: Jeg elsket jo studietiden så det er vanskelig å svare på, men det jeg savner minst er å måtte jobbe med obligatoriske fag som ikke scorer 10/10 på hva jeg interesser meg for.

Line: Helt enig, jeg savner jo egentlig alt — til og med det slitte kollektivet jeg bodde i. Men eksamensperiodene greier jeg meg fint uten.

Sofie: Ja, eksamensperioden definitivt — å nå kunne sette pris på fridagene i mai istedenfor å bli irritert for at butikkene kun er stengt er helt fantastisk!

gjengen interns

– Hva savner dere mest ved studietiden?

Line: Friheten til å kunne legge opp dagen sin akkurat slik man vil, og nærheten man hadde til alt i Trondheim.

Magnus: Og at ditt eneste ansvar er å lære og utvikle deg. Som student har man tiden til å fundere og gruble over nye problemer etter eget ønske og tempo. Det er mer tid til å filosofere og ta livet med ro. Disse tingene er viktige å ta med seg inn i arbeidslivet og ikke miste helt.

Sofie: Jeg savner å se alle vennene mine hver dag på skolen og det sosiale rundt det. Men så treffer jeg jo venner i Sprint hver dag og de er en ganske god erstatning.

– Hva er deres beste studenttips?

Magnus: Begynn fra dag én med å strukturere tiden godt. Hvis man er litt nerd på dette, får man tid til alt som er gøy uten at det tærer på samvittigheten.

Sofie: Ikke minst å bli med i verv! Du får både bli kjent med mange nye mennesker og får et stort sosialt miljø, i tillegg får man reell erfaring i å jobbe i team som er veldig relevant for arbeidslivet. Karrieremessig vil jeg tipse om å aktivt bruke de mulighetene man har til å bli kjent med bedrifter på bedriftspresentasjoner og faktisk dykke litt dypere i hva som skiller de ulike.

Line: Mitt tips er å prøve og gjøre hverdagen på lesesalen litt mer hyggelig. Et litt upopulært tips er å kapre den beste plassen ved å legge igjen dine egne ting der, hehe.

Internship i Sprint

– Hva jobbet dere med som interns i Sprint og hva lærte dere av internshipet?

Magnus: Line og jeg var Sprinterns sommeren 2020 og jobbet med TINE i et innovasjonsprosjekt for å undersøke muligheten for mer bærekraftige emballasjer. Jeg fikk et nytt syn på det å angripe problemer, systematisere informasjon og presentere funn pedagogisk. Det å være kritisk til kilder fikk en ny dimensjon, da man plutselig måtte svare for seg og ikke bare levere en smørbrødliste med håpløse kilder i et essay. Jeg lærte også at som konsulent i Sprint jobber man ikke kun for en kunde, man jobber med dem, og det var en positiv erfaring og førstemøte med det som da var en litt mystisk bransje.

Line: Det var veldig gøy å få være med på alle fasene av et prosjekt — fra oppstart, til å skaffe kundeinnsikt, finne nye muligheter og presentere for kunden. Jeg lærte mye om viktigheten av god struktur og godt samarbeid, og mye om bedriften og bransjen, noe som også var veldig kult.

Sprinterns sommeren 2020

Sofie: Jeg var Sprintern i 2019 og jobbet på et innovasjonsprosjekt hvor vi så på nye muligheter for bruk av sensorteknologi og IoT (Internet of Things). Vi jobbet veldig brukerorientert og gjennom behovskartlegging fant vi brukerens pain-points. Basert på dem lagde vi forskjellige løsninger og prototyper som vi igjen testet for kundene og kom til slutt frem til ulike forslag og muligheter. Jeg lærte hva det faktisk innebærer å være konsulent, og det var utrolig gøy og lærerikt. I tillegg lærte jeg om innovasjonsmetodikk og hvordan bruke det i praksis.

Sprinterns sommeren 2019

– Hvordan synes dere Sprint skiller seg ut fra andre bedrifter?

Sofie: Først og fremst er Sprint er et norskeid og relativt lite selskap. Alle ansatte får mulighet til å kjøpe aksjer i selskapet, så det at alle er eiere tror jeg gjør at vi skiller oss ut. Det er veldig lav terskel for å teste nye ting, eller sette i gang nye initiativ. Alle ansatte er med på å sette langsiktig strategi for selskapet og man føler virkelig man har en reell påvirkning.

Magnus: For meg er Sprint et unikt sted. Jeg går alltid smilende til og fra jobb (selv første dag etter ferier OG hver mandag), og bak dette ligger det utrolig mye arbeid. Vi har et kontinuerlig fokus på at hver enkelt ansatt skal trives og utvikle seg, og jeg er mektig imponert over handlekraften som utøves her og resultatet man som ansatt opplever. Listen videre er lang, men jeg kan kort slenge til at vi har nesten utelukkende spennende prosjekter.

Line: I tillegg tror jeg kulturen til Sprint er noe som skiller seg ut. Den tilhørigheten folk i Sprint har til hverandre og til selskapet vi jobber i er ganske unik. I Sprint er vi egentlig en stor familie med mennesker som vil hverandre godt. I tillegg til dette er folk nysgjerrige og alltid på jakt etter å løse problemer, skape noe nytt, eller forbedre nåsituasjonen. I Sprint får man friheten og muligheten til det.

– Gi meg tre stikkord som kjennetegner en Sprinter!

Etter litt betenkningstid kommer trioen frem til at det mest beskrivende er:

  • Å være et gjennomgående godt menneske
  • Å være handlekraftig, ha entreprenørånd og masse engasjement
  • Å være sosial og glad i festligheter

– Helt til slutt, i Sprint legger man jo vekt på personlig utvikling og viktigheten av å kontinuerlig tilegne seg ny kunnskap. Har dere noen tips til hvordan studenter kan holde seg oppdatert på trender og spennende nyheter?

Magnus: The Economist har et nyhetsbrev med fokus på bærekraft som er veldig bra. Ellers er jeg glad i ulike podkaster som f.eks. forklart og oppdatert fra Aftenposten.

Sofie: Ja, nyhetsbrev er genialt, kan anbefale Morning Brew.

Line: Og Sprint sitt nyhetsbrev, ikke minst!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering