Eventyret som inngang til consulting

Skrevet av:

Publisert: 23. januar 2024

Årets mentorprogram Eventyret er rett rundt svingen! Som deltager vil du få muligheten til å bli bedre kjent med konsulentbransjen fra et samfunns- og konkurrentperspektiv, og ikke bare Sprint. Alle vil få tildelt en mentor som kan bidra med individuell oppfølging og hjelp med karriere- og utdanningsvalg. Målet med Eventyret er å gi et ærlig innblikk i hvordan konsulentbransjen faktisk fungerer. Det er ikke et mål at alle studentene skal begynne å jobbe i Sprint, men det er verdifullt for oss å komme i dialog med studenter og høre deres behov, ambisjoner og planer for fremtiden.

I denne artikkelen har vi fått gleden av å intervjue Branny og Camilla, som både har vært med på Eventyret og som har vært Sprinterns. De deler sine erfaringer og inntrykk!

– Hvordan ble du oppmerksom på Sprint?

Branny: Første gang jeg så Sprint-logoen var under Indøkrevyen det første året Sprint var samarbeidspartner. Jeg synes det sier mye om et selskap når de investerer tid og penger i en revy. Dette var da jeg gikk i 2 klasse, samtidig som Eventyret-søknaden var aktuell. Jeg hadde allerede et lite, men positivt inntrykk av Sprint, så det var et enkelt valg å søke.

Camilla: Jeg ble oppmerksom på Sprint da Marius la ut en annonse i en kanal for et verv jeg hadde. Jeg tok en prat med han, fikk litt mer informasjon og bestemte meg da for å søke. Jeg kjente også noen fra revyen som hadde begynt i Sprint, og tenkte at dette var et sted med kule folk. Fra jeg ble kjent med Eventyret i tredje klasse til jeg søkte gikk alt nokså fort og jeg var deltaker det samme året!

– Hvordan så din reise ut fra søknad, til Eventyret, til internship?

Branny: Etter jeg bestemte meg for å søke til Eventyret var prosessen overaskende enkel, sammenlignet med andre - og jeg likte spørsmålene. Spørsmålet 'Hva gjør deg til hel ved?' var ekstra kult.

Etter å ha snakket med min mentor Sofie, og gjort mer research, ble jeg mer og mer interessert i å gå videre med et internship. Da jeg skulle på intervju dit, følte jeg at 'dette måtte bare gå'. Jeg øvde en del, og tok i bruk det vi hadde gjort på Eventyret. Den forberedelsen hjalp virkelig, og det var lurt å ha litt erfaring med case før intervju.

Det som virkelig gjorde inntrykk på meg, var følelsen av å være velkommen gjennom hele prosessen. Det ga meg mersmak og den åpne kulturen var definitivt et høydepunkt og en viktig grunn til at jeg ønsket et internship etter Eventyret.

Camilla: Eventyret var en ekstremt kul opplevelse. Jeg ble kjent med ærlige og åpne folk som tør å være seg selv. Jeg fikk veldig god støtte fra min mentor og hjelp til å reflektere over min videre karrierevei. I løpet av mentorsamtalene vekket det seg en interesse for innovasjonsarbeidet til Sprint, som ikke var en stor del av Eventyret. Dette gjorde meg spesielt interessert i et internship for å finne ut om dette var noe jeg ønsket å jobbe med i fremtiden.

Eventyret 2023

– Hvilke forventninger hadde du til Eventyret?

Branny: Eventyret overgikk mange av mine forventninger – folk var overraskende ærlige, og bransjen var ikke var så skummel som jeg trodde. I forkant var jeg nok litt skeptisk til at en helg kunne gi et representativt bilde av bransjen. Men, Eventyret gikk jo over et halvt år og det gikk enda et halvt år før internshipet var i gang. Jeg hadde derfor god tid på å utforske andre deler av bransjen og å finne ut om inntrykkene jeg fikk under Eventyret faktisk stemte, og om det var noe for meg. Først nå føler jeg at jeg at jeg forstår hva jeg vil jobbe med.

Camilla: Eventyret ga meg et godt innblikk i hvordan kulturen til Sprint er. Jeg var nysgjerrig på om jeg faktisk kom til å trives med innovasjonsarbeid, og om dette var et miljø jeg kunne se for meg å utvikle meg i og lære fra – og det var det definitivt. Til internshipet hadde jeg en god forståelse av Sprint og deres kultur, men lurte fortsatt på hva som skjer på innsiden av selskapet og enda mer om hvordan de jobber.

– Hva gjorde mest inntrykk på deg under Eventyret?

Camilla: Det som gjorde sterkest inntrykk var Fantacy Consulting-leken. Her skulle vi reflektere og prioritere hva vi synes er viktig på en arbeidsplass. Dette har jeg anbefalt videre til venner for å bli kjent med hva man selv synes er viktig når man ser på de ulike selskapene i konsulentbransjen.

I tillegg fikk vi en partnerpresentasjon av Øistein som virkelig gjorde inntrykk. Jeg tenkte, 'herregud, han her er jo som en kompis'. Det er sjeldent man føler en slik tilknytning i en profesjonell setting!

Branny: Det jeg husker best er følelsene jeg hadde underveis. Jeg har alltid hatt litt imposter-syndrom. Underveis i Eventyret følte jeg meg trygg og at det ga mening at jeg var der. Et eksempel var da vi skulle presentere Fantacy Consulting-refleksjonene, som Camilla nevnte. Jeg hadde aldri trodd jeg var tøff nok til å presentere mine tanker og refleksjoner foran alle. Det var en veldig positiv og gøy opplevelse. Den selvtilliten jeg bygget opp under kick-offet og sammen med mentor har jeg brukt i andre sammenhenger siden.

– Hva gjorde mest inntrykk på deg under internshipet?

Camilla: Det som gjorde sterkest inntrykk var tilbakemeldingskulturen. Jeg ble overrasket over hvor opptatt folk er av å se deg lykkes og hvor ærlig folk er i tilbakemeldingene, nettopp fordi de ønsker deg det beste. Dette var både én-én, men også i større grupper. Et eksempel var på et fellesmøte med hele Sprint, der folk ga tilbakemeldinger helt åpent på hvordan Sprint organiserer seg internt. Det var kult å se hvor engasjert, ærlig og investert folk blir i å gi tilbakemeldinger.

Branny: Det som imponerte meg var Sprints mål om å være den beste utviklingsarenaen. Det ble oppfylt på to ulike måter. For det første er folk i Sprint veldig glad i selskapet og ønsker å gjøre det til den beste versjonen mulig. Det gjør at folk utvikler seg fort! For det andre får man veldig stor påvirkningskraft som intern, både på prosjekt og i selskapet. Det ga en følelse at man ble verdsatt!

Summer interns 2023

– Hvorfor vil du anbefale Eventyret, eller internship, til studenter som vurderer å søke?

Branny: Du lærer mye om både Sprint, og om bransjen generelt. Jeg var ung da jeg søkte, og det var veldig lærerikt å få et såpass tidlig og ærlig innblikk i konsulentbransjen. I tillegg ble jeg veldig inspirert av å prate med de folk i Sprint og ikke minst deltakerne, som ofte er flinke studenter med høye ambisjoner.

Camilla: Hvis du er usikker på konsulentbransjen, er Eventyret en god start! Internshipet gir også en dypere forståelse. Her får du både lært om konsulentbransjen og hvordan det er å jobbe som konsulent, og du får sykt mange kule opplevelser på kjøpet! Jeg har aldri gjort så mye sosialt etter jobb som i løpet av internshipet. Man blir ekstremt godt kjent og får en utrolig morsom sommer.

– Sist, men ikke minst, hva fikk dere mest bruk for fra studietiden? Og har du noen anbefalinger til studenter i dag?

Branny: Det vervet jeg hadde som leder for en linjeforening var det jeg hadde mest nytte av i internshipet. Erfaringene derfra kom godt med det i det jeg gjorde i Sprint. Det handlet om å tilpasse seg raskt, være et 'ja'-menneske, være flink med mennesker og tørre og ta ordet og lede møter. Ikke vær redd for å føle at du ikke hører til etter at du er valgt. Prøv å nyte tiden og tro at du fortjener å være der.

Camilla: Evnen til å lære raskt og sjonglere mellom mange ulike fag var det mest verdifulle fra studiene. Der ser jeg paralleller til konsulentarbeid: Du får en ny bransje, må sette deg inn i den, ta beslutninger og levere resultater. Det kan være flere bransjer eller områder man må sette seg inn i samtidig, som ligner litt på ulike fag. Mitt råd til andre er å ikke stresse med jobb i begynnelsen av studiene. Det er vanskelig å vite nøyaktig hva man vil, så det handler litt om prøving og feiling.

Høres dette interessant ut? Søk innen fristen 9. februar her! Dersom du har noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering