Internship uke 6: Sprint Open House, fellesmøte og tetris

Skrevet av:

Publisert: 18. august 2022

Vi er inne i den siste uken av internshipet, og deres bloggfavoritter Erlend, Ida og Henriette er tilbake til tastaturet! Det nærmer seg den store sluttpresentasjonen med stormskritt og det er med blandede følelser. Mest av alt skal det bli spennende å legge frem det vi har arbeidet med i hele sommer, til kunden vår Joule. Samtidig blir det også trist å forlate den fine gjengen på kontoret. Vi planlegger å gi jernet og nyte den siste tiden til det fulle!

Team Joule

Sprint Open House

Starten av uke 6 gikk i stor grad med til planlegging av et av sommerens høydepunkt — Sprint Open House! Dette er en dag der Sprint inviterer 40 studenter til kontoret for litt faglig og sosialt opplegg. På agendaen sto foredrag av grunnlegger og partner, Lasse, “Grill en Sprinter”, presentasjoner av “Et kult prosjekt” og “Første året i Sprint”. I tillegg fortalte vi, interns, om vår opplevelse av en sommer i Sprint. Det ble også avholdt en intens tetris-konkurranse og blodsukkeret ble holdt oppe med både sushi og åpen bar utover kvelden. Utrolig kult å møte både kjente og ukjente studenter, og kunne gi et innblikk i hvordan hverdagen i Sprint er.

open house

Allmøte, generalprøve og pils i solen

Onsdag var det tid for allmøte der hele selskapet samles for en statusoppdatering. Som del av programmet skulle vi interns legge frem hovedfunnene fra prosjektene vi har jobbet på, og fortelle litt om høydepunkter og læringsmomenter. Til tross for at vi har blitt godt kjent med alle Sprinterne, kjente flere på nervøsiteten i forkant, men det ble en fin generalprøve før sluttpresentasjonen skal gjennomføres. Det er gøy at selskapet viser så stor interesse og engasjement for prosjektene våre, og at vi får mulighet til å presentere i en slik setting. Etter møtet satt samtlige å trippet for og komme seg ut i finværet, så vi tok turen ut i solen for en iskald pils. En fin lillelørdag på jobb!

Blodseriøs tetris konkurranse

Konkretisering av funn og slides-mekking

Til tross for en fullspekket uke, både faglig og sosialt, har vi naturligvis ikke lagt fra oss Joule-prosjektet. Målet for uken har i stor grad vært å ferdigstille innhold, slik at siste uken kan gå til finpussing og forberedelser av sluttpresentasjonen. Vi har erfart at slikt arbeid tar tid og må ikke undervurderes. I løpet av sommeren har vi gjennom research og diverse analyser fått mye innsikt, og gjort interessante funn innenfor fire potensielle vekstområder for Joule. En stor del av prosjektet er derfor å samle trådene, se hvordan funnene kan henge sammen og i lys av dette gi en samlet anbefaling til selskapet. Her har gode gamle Power Point vært et viktig verktøy for å få frem dette på en oversiktlig og visuell måte, og vi merker hvordan slides-ferdighetene er betydelig forbedret sammenlignet med vår første uke av internshipet.

Ved siden av slides-mekking har vi naturligvis sørget for gode pauser i sola

Konsulent eller journalist-spire?

En annen erfaring vi har gjort oss i sommer er at Sprint er opptatt av å følge med på næringslivet og holde seg oppdatert på diverse trender som rører seg i markedet. Dette merkes gjennom hyppig aktivitet på kommunikasjonsplattformen vår, Slack — men også gjennom jevnlige publikasjoner på Medium. Her publiseres det om alt fra innovative start-ups til tips om spennende podcaster. For å kunne suge til oss så mye læring som mulig denne sommeren har vi også fått bryne oss på å skrive diverse artikler ved siden av prosjektarbeidet. Sannelig har også journalist-siden av oss fått prøvd seg! Stay tuned for å lese om den nye bærekrafts-appen Fauna der du kan få belønning for å ta bærekraftige valg i hverdagen, eller fem veletablerte selskaper som alle har tatt et innovativt sidesprang!

Med dette takker team Joule for oss i denne omgang! Neste, og siste uke av internshipet skal Jakob og Cecilie fortelle om innspurten og kanskje gi dere et innblikk i selveste Interns-festen.

-Ida, Erlend og Henriette