Sprinternship uke 6: Analysebonanza og luksusproblemer

Skrevet av:

Publisert: 16. august 2023

Vi er ferdig med seks av syv uker av internshipet og vi Sprinterns går inn i den siste uken med prosjektarbeid. Sluttleveransen nærmer seg med stormskritt og team Firi er tilbake for å rapportere om uken som har gått.

Team Firi

Team Firi

Analyser, PowerPoint-pirk og enda mer analyser

Etter en deilig ferie var det godt å komme tilbake og ta fatt på prosjektet igjen. Siden vi kom tilbake på jobb, har timene gått til å utarbeide analyser og begynne å konkretisere strategiske takeaways og anbefalinger opp mot sluttleveransen, noe som har ført til at vi har blitt drevne i både Power BI og PowerPoint (Power x2). Utenom jobb var vi alle forberedt på det verste da Hans meldte sitt inntog over Oslo, men dette viste seg imidlertid å utvikle seg til lite mer enn noen skurer over byen.

Statusmøter, trøkking og en beskjeden Hans

Statusmøter, trøkking og en beskjeden Hans

Fokuset denne uken har kort sagt vært prioritering. Firi er et selskap med mye verdifull data, og vi har stått overfor et luksusproblem der vi har ønsket å undersøke langt mer enn vi har hatt tid til å angripe. Internshipet har snart nådd sin slutt, så nå handler det rett og slett om å hele tiden tenke leveranse og hvilken innsikt som gir mest verdi for kunden. Naturlig nok har uken bydd på mange statusmøter, både oss Sprinterns i mellom, med prosjektleder Malin og med produkteier hos Firi.

En annen skill vi har pådratt oss disse ukene er å lese alle tenkelige feilmeldinger som kan dukke opp i Power BI. Vi har lært at det å sette hodene sammen kan løse de fleste problemer, og at ChatGPT som regel har en god forklaring på problemet hvis dette ikke funker. Per nå føler vi oss faktisk såpass stødige at Fredrik mener han kan sette "ekspert i Power BI" på CV-en. Arbeidsdagene er lengre nå enn de var før sommerferien, men felles middag i form av overtidsmat på kontoret har ikke vært så feil det heller.

Overtidsmat nytes

Overtidsmat nytes

Sprint Open House og underholdning til Internsfest

Ett av ukens store høydepunkter har vært arrangering av Sprint Open House, et arrangement for studenter med muligheten for å bli bedre kjent med Sprint som helhet, mulighetene i selskapet, og hvordan en sommer som Sprintern kan være. Vi Sprinterns hadde ansvar for hele denne kvelden, fra fullt oppsett av plan til bestilling av mat og dekorering. Det var veldig gøy å ha et felles prosjekt på tvers av de tre prosjektgruppene våre der vi fikk frie tøyler til å gjøre hva vi ville. Vi håper (og tror) at arrangementet ble en kjempesuksess, og det var gøy å møte så mange hyggelige studenter og dele gode samtaler over en tallerken med nydelig sushi.

Vi Sprinterns har også fått tilbragt kvalitetstid sammen mens vi har kost oss med å planlegge vårt kommende underholdningsinnslag til Internsfesten; avslutningen på internshipet. Vi har latt oss imponere av tidligere innslag og merker derfor at presset er skyhøyt, men vi håper å levere til ekte Sprint-standard. Ellers har vi møttes til tennis om morgenen og lunsjer på kontoret, og selv i en travel hverdag er det veldig hyggelig med et felles møtepunkt der vi er hele gjengen samlet.

Glimt fra Sprint Open House

Glimt fra Sprint Open House

Viktige analyser og tennistreninger

Viktige analyser og tennistreninger

Nye kontorer på rekke og rad

Forrige uke tilbragte vi alle dagene hos Firi, ettersom Sprint flyttet fra sine midlertidige kontorer på 657 til nye midlertidige kontorer i Storgata. På torsdag og fredag fikk vi endelig tilbrakt dagene her, og det var hyggelig å kunne treffe flere Sprintere, dele felles lunsj og spille på kompetansen til andre Sprintere på tricky problemstillinger. Som ikke ett nytt kontor var nok, fikk vi etter fellesmøtet på onsdag en omvisning i Sprint sitt nye faste kontor som de flytter inn i fra og med desember. Vi kan melde om takterrasse med Oslos beste utsikt og freshe lokaler med plass til både Sprintere og flere til!

Nå er siste uken rett rundt hjørnet og vi gleder oss til avslutningen. Vi kan avsløre at det blir fullt kjør med oppløp til sluttleveranse, oppstart for nyansatte, badstue i Oslofjorden og den beryktede Internsfesten! Mer vil vi ikke si - dere får sjekke inn neste uke for oppdatering fra Anders, Camilla og Branny.

Takk for nå, det har vært en glede! Team Firi over og ut!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering