Sprinternship uke 4: Kurs, quiz og kubb!

Skrevet av:

Publisert: 7. juli 2022

Internshipet vårt ruller videre og plutselig var vi nå ferdig med 4 uker og klare for tre ferieuker. Før vi logger helt av skal vi (Jacob og Cecilie) fortelle litt om hva vi har gjort den siste uken!

Quizmasters på St. Hanshaugen

Ukene blir fortsatt fylt opp av spennende prosjektarbeid og sosialt opplegg. På onsdag forrige uke var det quiz på Utendørs på St. Hanshaugen, hvor vi havnet på et urovekkende sterkt Sprint-lag. Vi lærte at raskeste vei fra Pakistan til Syria går gjennom Irak og Iran, at regissøren til den nye Elvis-filmen heter Baz Luhrmann og at «1 Thing» er sunget av Amerie — ikke Beyonce (Det er det faktisk absolutt ingen andre enn Malin som vet!). Resultatet ble en sterk 2.plass av hele 63 deltakende lag!

Quiz i solen

Deler av vinnerlaget (blant Sprint-lagene)

Autismeopplæring og uendelige mengder research

I tillegg til å være sosiale, jobber vi litt på prosjekt også. Vi er på prosjekt for Sunstone, en startup som utvikler en software for opplæring av barn med autisme. Målet med prosjektet er å kartlegge mulige markeder for kunden å tre inn i. Som de andre Sprintern-prosjektene, begynte også vi med desktop research. Mye av tiden de siste ukene har gått til å lese oss opp på autisme generelt, helsesystemer, helseforsikringer, samt offentlige og private autismeorganisasjoner.

Med litt bakgrunnsinformasjon innabords kunne vi sette opp en oversikt over alle land i verden — nettopp for å ikke utelukke noen aktuelle markeder. Herfra har vi diskutert oss frem til enkelte kriterier vi anser som viktige, og valgt oss ut noen land å fokusere på. Vi har hatt ukentlige møter med kunden, som det har vært veldig lærerikt å sparre med. Herfra har mye av tiden videre gått til intervjuer av ulike organisasjoner, eksperter og klinikker. Dette for å bedre finne ut av hva ulike land gjør for barn med autisme.

Det har vært tre særdeles lærerike og utfordrende uker, både når det kommer til hvordan å jobbe som konsulent, men også om autismeopplæring verden over!

Jobbing på kontoret

Det konsentreres! (og oversettes)

Utenom prosjekt har vi hatt to lærerike kurs og en innføring i Y og Vouch. Førstnevnte er Sprints interne innovasjonssatsing, som blant annet ga opphav til Vouch. Kort forklart er Vouch en rekrutteringsplattform hvor arbeidsgivere kan finne de beste talentene, gjennom et nettverk av tipsere. Sender du inn et tips på Vouch som leder til ansettelse, får du en klekkelig bonus i titusen-klassen. Ellers har vi hatt kurs i både Power BI og effektiv kommunikasjon og storylining. Det har gitt oss litt kjøtt på beinet til innspurten frem mot sommeren!

Morgen-Barrys, parkhygge og kasting vi aldri har sett maken til

Som tidligere Sprinterns har nevnt, er sportslige aktiviteter en del av hverdagen vår. Tirsdag stilte enkelte av oss på den ukentlige tennisøkten, mens onsdag stilte vi naturligvis på Barrys klokken 07.15 *snikskryt*. Det er tross alt sommerferie om noen timer!

Trening på Barry's

Spreke damer ferdig på Barry’s

Tirsdag ettermiddag nøt vi finværet med pizza, p-max, pils og kubb i Kubaparken. Her fikk både Cecilie og Jacob en real leksjon i hvordan kubb skal spilles av Sprintern-Henriette. Makan til kasting har vi ikke sett siden Andreas Thorkildsen i Beijing 2008.

Pizza i parken

Parkdag i herlig vær

Med det takker vi for oss. Fra fredag tar vi tre uker ferie og er tilbake på kontoret 1.august — beklager å måtte skuffe alle som skulle ønske at vi kunne blogge hver eneste uke!

God ferie!

— Jacob og Cecilie