Internship uke 1 & 2 – En brennheit start

Skrevet av:

Publisert: 27. juni 2023

Internshipet vårt startet 12 timer før avtalt tid da det på søndagskvelden tikket inn en melding fra Sprint med informasjon om at kontorene vi skulle møte opp på morgenen etter var i ferd med å brenne ned. Heldigvis hadde Sprint allerede rukket å finne et alternativt lokale, og bekreftet at de virkelig er så tilpasningsdyktige som de påstår i sine bedriftspresentasjoner. I dette innlegget forteller vi, Caroline, Amund og Helle, mer om hvordan de to første (og litt utradisjonelle) ukene som Sprinterns har vært!

Artikkelen er skrevet av Caroline Gran Rugland, Amund Galåen Lien og Helle Låhne Smedsrud.

Nesten hele gjengen på sommerfest

Nesten hele gjengen på sommerfest

Kundearbeid, kursing og komfortsone

Mandag morgen møtte vi opp i de nye, midlertidige lokalene, Oslo 657, og fikk en varm velkomst (no pun intended). Samme dag fikk vi alle en introduksjon til hvilket prosjekt vi skulle jobbe med. Gleden var stor da vi i «Bondelaget», bestående av Amund, Caroline og Helle, fant ut at vi skulle jobbe på et bærekraft- og innovasjonsprosjekt for Nortura. Vi er totalt ni Sprinterns fordelt likt på tre prosjekter. Anders, Camilla og Branny jobber på et konfidensielt prosjekt for Dr. Dropin, og utgjør med det “Legelaget”. Kryptodronningen Martine skal, sammen med kryptokongene Aksel og Fredrik gjøre kvalitativ og kvantitativ kundeinnsikt for Firi, Nordens største kryptobørs. Allerede dag to hadde vi i Bondelaget to møter sammen med kunden vår, Nortura. Å bli kastet ut i prosjektet på denne måten virket noe skummelt i starten, men etter to veldig informative og trivelige møter satt vi igjen med masse innsikt i både prosjektet og Nortura.

Gjennom et internship i Sprint får du reell erfaring som konsulent, noe vi syntes er utrolig kult. I løpet av de to første ukene har vi blitt kurset i alt fra Excel og Power BI til innovasjonsmetodikk og storylining, for å håndtere denne utfordringen på best mulig vis. I tillegg til kursing og introduksjoner til både Sprint og prosjekt har vi i Bondelaget blant annet brynet oss på flere intervjuer for å skaffe forbrukerinnsikt. Her fikk vi benyttet innovasjonsmetodikken i praksis, og ikke minst kom vi oss ut av komfortsonen da vi dro ut i butikker for å gjennomføre geriljaintervjuer.

Vi måtte selvfølgelig kose oss med noen av Nortura sine produkter til lunsj. Til høyre ser dere en Amund in action, fullstendig i sitt rette element.

Vi måtte selvfølgelig kose oss med noen av Nortura sine produkter til lunsj. Til høyre ser dere en Amund in action, fullstendig i sitt rette element.

En perfekt kombinasjon av toga og yoga

Sprint har virkelig ikke spart på kruttet på den sosiale fronten, og til tross for kontorsituasjonen har vi blitt kjent med flere ansatte gjennom sosiale arrangementer. Allerede første dag ble vi ønsket velkommen med afterwork i Prindsen Hage i strålende sommervær.

Første uken ble avsluttet med den sagnomsuste sommerfesten. Etter å ha hørt at partnerne skulle ha en sentral rolle i kveldens underholdning, var forventingene skyhøye! Det viste seg at vi skulle se Sprint sin egen versjon av Kongen Befaler, med partnerne som deltakere. Konkurransen ble avsluttet ved å avsløre destinasjonen for årets strategitur, nemlig Athen. Togaer ble delt ut til alle for anledningen og det utviklet seg til å bli en heidundrendes togafest.

God stemning på årets sommerfest!

God stemning på årets sommerfest!

På torsdag dro vi på Latter for å se på BMI – Sydenimpro. Showet startet med at intern Anders ble callet ut i salen av Christian Mikkelsen. Dette ble Caroline og Helle selvfølgelig litt misunnelig på, noe vi kompenserte med å ta et fanbilde med Emil fra BMI etter showet. Det tok ikke lang tid før morobuksene skulle på igjen, for dagen etter var det klart for leilighet til leilighet, arrangert av oss internsene. Etter tre leiligheter med høy konkurransefaktor, avsluttet vi kvelden med karaoke på Syng.

AmundTo gira jenter og én halvveis tilpass komiker.

To gira jenter og én halvveis tilpass komiker.

Bondelaget lot kreativiteten blomstre og gikk for gårdstema

Bondelaget lot kreativiteten blomstre og gikk for gårdstema

Hvis du har lest helt ned hit, har du kanskje skjønt at de to første ukene har vært svært innholdsrike. Da er det godt med en avslappende yoga-time. Det ryktes om at det blir flere treninger med Sprint de kommende ukene, på både Barry´s og tennis!

Ingen brann kan stoppe Sprint!

En zen aften

En zen aften

Vil du følge årets Sprintere og se hva de gjør i løpet av sommeren? Da kan du følge med på nettsiden vår og på Instagram som vi oppdaterer gjennom hele sommeren. Stay tuned!

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering