Bli kjent med Sprints koronakull!

Skrevet av:

Publisert: 18. november 2020

Sprint har i høst tatt i mot et rekordstort kull med nyutdannede! I dette innlegget kan du bli bedre kjent med oss, altså Sofie, Oliver, Emilie, Key, Nora og meg, Marte.

sofie

Sofie Aslaksen

Jeg heter Sofie og er en av Sprinterne i koronakullet. Sprinteventyret mitt startet i 2019 da jeg var Summer Intern, og jeg fant raskt ut at dette er et sted jeg har lyst til å begynne å jobbe!

Entreprenørskap og innovasjon er noe jeg alltid har syntes har vært spennende, og etter videregående fikk jeg prøve meg som trainee i Ungt Entreprenørskap Akershus i to år. I tillegg til innovasjon er teknologi og realfag noe jeg synes er gøy, så veien videre gikk naturligvis til verdens beste studentby, Trondheim, og NTNU. Her gikk jeg på Indøk og spesialiserte meg i anvendt økonomi og optimering, samtidig som jeg engasjerte meg i (mer eller mindre) seriøse verv. I tillegg rakk jeg også å dra et halvt år på utveksling til Sydney og testet livet «down under».

Etter noen måneder i Sprint har jeg fått brynet meg på spennende oppgaver og har blitt satt på et innovasjonsprosjekt jeg synes er veldig morsomt. Det er ikke verst å komme rett fra skolebenken og ut i en jobb man synes er skikkelig gøy! Det å få jobbe med innovasjon, teknologi, bærekraft og strategi i herlig forening passer perfekt for meg, og jeg gleder meg til fortsettelsen i Sprint.

Fire kjappe:

 1. Hvis du kunne byttet ut en av dine egenskaper med en annen, hva ville det vært? Bytte bort egenskapen om å alltid legge seg litte grann for sent og byttet til meg å bli en skikkelig kreativ kokk.
 2. Har du et skjult talent? Jeg har en evne til å huske mange unyttige ting som jeg får god uttelling for på quiz!
 3. Hva var din favoritthobby da du var 10 år? Jeg brukte mange timer på å spille dødball og henge på 123spill! I tillegg hadde jeg en drøm om å bli veterinær, så jeg brukte også mye tid på å «behandle» alle dyrene jeg kom over.
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg! Det må være å gå på fjellet i strålende vær, bade i fjellvann og avslutte med en skikkelig hyggekveld på en hytte med brettspill, god mat og drikke og gode venner.
oliver

Oliver Os

Hei! Jeg heter Oliver, og er et av de nyeste tilskuddene i Sprint-gjengen. Det er godt å være tilbake i Sprint, to år etter at jeg var Sprintern her sommeren 2018.

De siste fem årene på NTNU har vært en herlig tid, der jeg startet på Marin, før jeg byttet til IKT, og deretter valgte kybernetikk som spesialisering. Jeg skrev masteroppgaven sammen med en kompis, der vi (selvfølgelig) brukte maskinlæring til å utvikle et energy management system for hybrid elektriske skip. Ved siden av studiene har jeg gjort alt fra å jobbe som vikarlærer på barneskole til å være bartender og festivalarrangør. På toppen av det har jeg utforsket to verdensdeler gjennom utvekslingsstudier i Sydney og Boston.

Jeg syntes det er kult med innovasjon og hvordan det blir liv ut av nye ideer. De første ukene her jobbet med analyse av oppstartselskaper i Skyfall og innovasjonsarbeid med vår egen innovasjonssatsning, Sprint Y. Det var veldig gøy holde på med! Den siste måneden har jeg vært på kundeprosjekt, der vi jobber med å utarbeide en digital strategi sammen med kunden. Høyt tempo, masse læring og veldig flinke og bra kollegaer er stikkord fra prosjektet så langt, sett gjennom mine briller.

Fire kjappe:

 1. Hvis du kunne byttet ut en av egenskapene dine med en annen, hva ville det vært? Jeg ville byttet ut evnen til å alltid få flekker på klærne mine med å alltid ha kontroll på hvor nøklene mine er.
 2. Har du et skjult talent? Jeg kan spille sjakk på et helt middelmådig amatørnivå i blinde.
 3. Hva var favoritthobbyen din da du var 10 år? Jeg var helt gæren etter Pokemon, både samling av kort og gameboyspilling stod på topplisten over favorittaktiviteter. Ellers var det også stor stas å være på løkka eller skøytebanen med kompiser!
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg! På hytta, nydelig vær, gå lang tur i fjellet, gjerne fiske litt på turen, slappe av i badstue med en iskald øl etter tur, lage og spise biffmiddag og drikke rødvin med gode venner til sent på kvelden.
key

Key Denise Rosenstock


Jeg heter Key og er bergenseren som våget seg over fjellet for å starte voksenlivet! Jeg nølte ikke et sekund med å pakke sammen sakene etter endt studie ved NHH da Sprint stod for tur.I min tid på NHH falt jeg raskt inn i det svarte hullet kalt «studentforeningen» samtidig som jeg prøvde å finne ut av hva innenfor økonomiområdet som interesserte meg. I løpet av bachelorgraden ble jeg introdusert til green shipping som videre vekket min interesse for bærekraft og energi. Det naturlige neste steget for meg ble derfor en spesialisering på master innen energi, naturressurser og miljø.Innimellom studiene fant jeg også tid til å dyrke min andre lidenskap som er reising. Både bilturer i Balkan og backpacking i Sør-Amerika var minneverdige opplevelser. Etter ha syklet «Death Road» i Bolivia så var jeg med andre ord mentalt forberedt på å pendle med bysykkel gjennom Torggata til kontoret på Grensen. Jeg var også heldig nok til å ha et utvekslingsopphold i Mexico City der forkjærligheten for taco og guacamole ble større enn noen gang før.

Nå er jeg i gang med et nytt kapittel hos Sprint og har allerede fått jobbe med spennende case for blant annet Skyfall Ventures og et innovasjonsprosjekt for et selskap i vekstfasen! Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen og til å bli enda bedre kjent med de herlige kollegaene mine!

Fire kjappe:

 1. Om du kunne byttet ut en av dine egenskaper med en annen, hva ville det vært? Ville ha byttet bort «må slumre opptil flere ganger før jeg står opp» og fått tilbake «å alltid velge den perfekte avokadoen»
 2. Har du et skjult talent? Jeg kan hele teksten til en sang etter å ha hørt den én gang. A blessing and a curse!
 3. Hva var din favoritthobby da du var 10 år? Da jeg var 10 år var jeg en real lesehest! Som en lokal kjenning på Oasen bibliotek var jeg på fornavn med alle og innom flere ganger i uken. Bøker med «mysteriet» i tittelen slo alltid godt an hos meg!
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg! En lang frokost, ren leilighet, lett treningsøkt og en deilig middag med flotte venner!
emilie

Emilie Orlien

Mitt navn er Emilie og jeg er en av de heldige nyansatte i Sprint :) Foruten å ha hatt tidenes sommer som Intern i Sprint i fjor, har jeg de siste fem årene studert i Bergen — bachelor i organisasjonspsykologi på UiB, en del økonomifag her og der, og master i strategi og ledelse på NHH. Innovative forretningsmodeller, digitalisering, prosessforbedring og programmering var noen av fagene jeg fordypet meg i på master, og ved siden av studiene har jeg prøvd meg både som leksehjelp, PR-ansvarlig og festplanlegger.

Etter et kort utvekslingsopphold i San Francisco i våres og en usedvanlig lang sommerferie, har det vært veldig gøy å endelig være en del av Sprint-gjengen igjen. De første månedene mine i Sprint har jeg jobbet på et superspennende innovasjonsprosjekt, og jeg føler meg utrolig heldig som får jobbe med så jordnære, morsomme og dyktige folk!

Fire kjappe:

 1. Om du kunne byttet ut en av dine egenskaper med en annen, hva ville det vært? Ville gjerne byttet bort min irrasjonelle frykt for duer med egenskapen å ikke trenge søvn.
 2. Har du et skjult talent? Er ganske god til å rappe på svensk.
 3. Hva var din favoritthobby da du var 10 år? Være manusforfatter, regissør og skuespiller i klassens julespill og sommeravslutninger.
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg! En lang morgen gjerne bestående av god kaffe, morgenbad og yoga, for så å lage en god middag med vennene mine på kvelden.
nora

Nora Lade Gjørvad


Nora heter jeg, og jeg er ett av de nye tilskuddene i Sprint-familien. Før veien ledet meg hit studerte jeg til å bli siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Her falt valget på en hovedprofil innen Strategi og ledelse, og i tillegg skviste jeg inn en fellesgrad i International Management gjennom CEMS. I løpet av studietiden har jeg hatt gleden av å kunne kombinere utdanning med utenlandsopphold, og har derav studert et halvt år i Praha og hatt et internship i Innovasjon Norge i Warszawa. Og nei, valg av destinasjoner er ikke grunnet i at jeg er en ekte sunnmøring fra Ålesund ;-)

Ved siden av studiene har jeg boltret meg i både deltidsjobber og forskjellige verv i studentforeningen. Blant annet har jeg vært privatlærer i matematikk og spansk, korist i revyen til UKEN, engasjert meg i bærekraft og arrangert idrettsturnering med fokus på de med nedsatt funksjonsevne. Med andre ord: jeg kjeder meg sjeldent, jeg digger variasjon og jeg er et over gjennomsnittet nysgjerrig menneske. Nå er jeg endelig på plass hos Sprint, og stortrives i sjiktet mellom det nye og det etablerte. Med bare to måneders fartstid har jeg blitt involvert i spennende arbeidsoppgaver både internt og hos kunder, og møtt fantastisk flinke kollegaer som har tatt meg inn i varmen. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Fire kjappe:

 1. Hvis du kunne byttet ut en av dine egenskaper med en annen, hva ville det vært? Ville byttet ut «uheldigvis skjære meg når jeg lager mat» med «alltid opplagt på morgenen».
 2. Har du et skjult talent? Ganske rutt i Mario Kart etter mye svett gaming.
 3. Hva var din favoritthobby da du var 10 år? Hestejenta95. Jeg var totalt hekta på ponni, og var innstilt på å bli både veterinær og profesjonell dressurrytter. Førstnevnte la jeg på hylla da jeg fant ut at veterinærer måtte jobbe i helger (haha), men jeg holdt interessen lenge nok for sistnevnte til at jeg kapret en pallplass i dressurridning under et Kretsmesterskap i 2010 og kvalifiserte meg til NM.
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg? Ingenting på to-do-lista. En god frokost, strålende vær, en tur i skog og mark, masse digg kaffe, pizza til middag (!) og fine folk rundt meg.
marte

Marte Stamland

Mitt navn er Marte Stamland og jeg er så heldig å få være en del av denne flotte flokken med nyansatte i Sprint!

Første gang jeg hørte om Sprint gikk jeg i andre klasse på NTNU og var på en noe tilfeldig roadtrip med en femteklassing fra samme studie. Femteklassingen het Julie Musæus, vi er nå kollegaer i Sprint! Julie fortalte varmt om konsulentselskapet hun hadde vært Intern hos. Min umiddelbare tanke var “et sånt sted vil jeg også jobbe!”. Da muligheten for å søke Internship dukket opp halvannet år senere var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre. Sprint var heldigvis heller ikke i tvil om å ansette meg (*wink*) og sammen med Emilie hadde jeg en fantastisk sommer på prosjekt hos en større reiselivsaktør.

Mellom Internshipet og oppstart i Sprint var jeg i Trondheim for å fullføre graden min i industriell økonomi og teknologiledelse. Min grad består av teknisk spesialisering i produktutvikling og produksjon og fordypning i strategisk ledelse. I løpet av studietiden var jeg også på utveksling i Singapore. Oppsummert betyr dette at jeg kan alt fra termodynamikkens lover, hva god endringsledelse er og hvordan man spiser med spisepinner!

De 3 første månedene i Sprint har vært fylt med spennende arbeidsoppgaver og samarbeid med inspirerende, dyktige og inkluderende kollegaer. Jeg føler meg privilegert som får jobbe på en så kul arbeidsplass!

Fire kjappe:

 1. Hvis du kunne byttet ut en av dine egenskaper med en annen, hva ville det vært?
  Hadde gjerne byttet bort min sterke tidsoptimisme til fin sangstemme. Har sterk tro på at det å være flink til å synge kan komme godt med i mange sammenhenger.
 2. Har du et skjult talent?
  Har ganske god hukommelse hva gjelder tid og sted. Kan på en måte svare på “hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?” for alle små og store hendelser i eget liv.
 3. Hva var din favoritthobby da du var 10 år?
  Til tiårsdagen min fikk jeg den første boken om Harry Potter og brukte mye tid med nesa ned i disse bøkene. Rundt den alderen ble jeg også en ganske ivrig svømmer. En fin dag for Marte (10) besto derfor av litt Harry Potter og en tur i svømmehallen.
 4. Beskriv en perfekt fridag for deg!
  På en perfekt fridag har jeg god tid til å være ute i solen, gå på tur med familiehunden vår som heter Teo, bade og tid til strikking. Om kvelden lager noen andre (hehe) middag før kvelden rundes av med HINT med gode venner :D
Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering