Årets mentorprogram er endelig i gang!

Skrevet av:

Publisert: 19. april 2023

Er du en ambisiøs student som ønsker å lære mer om konsulentbransjen? Eller få en mentor som kan hjelpe deg med utdanningsvalg og de første stegene mot arbeidslivet? Da kan mentorprogrammet Eventyret være noe for deg!

Målet med Eventyret er å gi dagens studenter et ærlig innblikk i hvordan konsulentbransjen fungerer, samt å hjelpe dem med karriere- og utdanningsvalg. Det er ikke et mål at alle studentene skal starte i Sprint, men det er verdifullt for oss å komme i dialog med studenter og høre deres behov, ambisjoner og planer for fremtiden. Som deltager i Eventyret vil du som student få muligheten til å se bransjen i et samfunns- og konkurrentperspektiv, og få tildelt en mentor som kan hjelpe deg på veien mot en karriere innen konsulentbransjen.

Startskuddet har gått for årets kull, og det kunne ikke startet bedre! I slutten av februar dro studenter og mentorer på tur til Beitostølen som kick-off for årets mentorprogram. Tre dager med naturopplevelser, mentorsamtaler, kurs og moro utspilte seg slik:

Torsdagen startet på Sprint-kontoret med en introduksjon til Sprint som selskap og en mulighet til å hilse på mentorene, før vi dro videre til Shufle for hyggelig samvær og spill.

Bilde fra eventyrets første dag

Eventyrets første dag - Introduksjon til Sprint etterfulgt av shuffleboard

Fredagen var det tid for en tidlig avreise til Herangtunet Hotell, hvor vi hadde en hyggelig lunsj ute i finværet. Deretter ble det holdt personlige mentorsamtaler og prosjektpresentasjoner fra tidligere prosjekter Sprint har hatt, etterfulgt av Consulting Blackbox. Dette er vår egen «take» på hva konsulentbransjen handler om og hva det vil si å jobbe i management consulting. Kvelden ble avsluttet med en deilig tre-retters middag, gin-smaking og en spennende runde med Pandoras eske (rett og slett en grilling av Sprintere).

Bilde fra Eventyret

Tur til fjells - En dag bestående av mentorsamtaler, faglig input, lokal mat og god drikke

Lørdagen bød på hundekjøring i fantastisk vær, kurs i caseløsning og Fantasy Consulting, hvor studentene selv fikk muligheten til å beskrive sitt drømmeselskap. Dette ble etterfulgt av nok en deilig tre-retters middag, før studentene tok over og holdt et eget festfylt program utover kvelden.

Bilde fra hundekjøring

Aktivitetsdag - Hundekjøring i strålende solskinn la grunnlaget for en nydelig lørdag

Som bildene også viser, var dette en vellykket helg med en god blanding av faglig innhold og sosialt samvær. Dette er bare starten på mentorprogrammet og studentene vil videre bli fulgt opp på individnivå gjennom fysiske og digitale mentorsamtaler, der de skal arbeide med faglige utviklingsmål gjennom våren. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Dersom dette høres ut som noe for deg, kan du søke neste års mentorprogram etter sommeren. Ikke glem at internship og fast jobb også legges ut da.

Les mer om hvordan det er å jobbe i Sprint her

Jonas Haagensen Haga

Jonas Haagensen Haga

Konsulent | Leder for Skolerekruttering