5 kule produkter og tjenester du bør få med deg denne uken!

Skrevet av:

Publisert: 21. oktober 2022

I forrige spalte var vi innom nye forretningsideer relatert til kvinnehelse, abonnementsmodeller og rekruttering. Denne uken har vi samlet 5 kule konsepter innen bank, helse og eiendom, i tillegg til en aldri så liten twist 🍫 Dette innebærer mulighetsområder vi tror eksempelvis DNB, Sbanken, Orkla, Mondelez og FINN kan utforske nærmere💡

5 kule produkter og tjenester

1. Smart bank for bedrifter: Karbon Card og Brex tilbyr et lignende konsept som det av en bedriftsbank, men uten avgifter, begrensninger og ventetid. En bedriftskonto kan settes opp på noen få minutter, flere bedriftskort kan utstedes og løsningene kommer med digitale styringsverktøy som gjør rapportering av kostnader og analyser enkelt for selskaper. En mulighet for DNB, Sbanken, Handelsbanken eller Nordea?

karbon bank

2. App for videoannonser av boliger: Playhouse har lansert en app som gjør det raskt og enkelt å utforske hvilke boliger som er til salgs i et preferert område. Appen lar deg velge ønsket lokasjon, og skaper oversikt over tilgjengelige boliger og priser, samt engasjerer brukere gjennom innsiktsfulle videoannonser. Her tror vi FINN Eiendom er godt posisjonert til å utforske et lignende konsept som potensielt kan gjøre det mer underholdende og gøyalt å lete etter bolig. Eller kan dette være et mulighetsområde for Propr og Danske Bank?

playhouse eiendomsmegling

3. B2B markedsplass for helsepersonell: Legion Health jobber med å bygge en infrastruktur som skal bistå helseorganisasjoner i å skalere sine virtuelle helsetjenester. Konseptet innebærer en business-to-business markedsplass som muliggjør at psykiatere og terapeuter kan selge ledig tid til sykehus og virtuelle helseselskaper på timebasis. Dette muliggjør skalering uten ytterlige fulltidsansettelser. Kan dette være mulig å få til i Norge gjennom et potensielt samarbeid mellom tech-selskaper, det offentlige og private helseaktører?

legion health

4. Bank for par: Ivella har lansert en bank for par, der utgifter automatisk deles mellom to brukere når et spesifikt debetkort benyttes. Brukere kan selv velge hvordan utgiftene skal fordeles, og får tilgang til en app som enkelt oppsummerer kostnader. Ser vi en mulig ny tjeneste her som norske banker kan tilby for å lette på frustrasjonen mange par opplever når det kommer til å oppnå god fordeling i økonomien? Eller kan dette potensielt være en utvidelse av dagens Vipps-konsept?

ivella bank

5. Kakao-fri sjokolade: QOA har utviklet en kakao-fri sjokolade som skal være ti ganger mer bærekraftig og 20% billigere å produsere enn den vanlige sjokoladen vi er vant med. I tillegg skal den tydeligvis også smake like godt som vanlig sjokolade. Kommer vi til å se Freia- og Nidar-sjokolader uten pryd av kyr på emballasjen i fremtiden? Vi er spent på om dette blir noe Mondelez og Orkla kommer til å utforske nærmere.

QOA

💡 Følg med de neste ukene for enda mer updates og spennende konsepter, og kontakt gjerne dersom du er interessert i å vite mer om nye produkter og tjenester innenfor et mer spisset område eller om du har lyst til å bare ha litt uformell sparring rundt noen av de konseptene vi har beskrevet her.

Øistein Offergaard Haraldstad

Øistein Offergaard Haraldstad

Partner