Vi har fått nye kontorlokaler

Skrevet av:

Publisert: 16. mai 2024

Det har vært litt av et år for oss i Sprint Consulting. Søndag 10. juni brant det i Grensen 17, og over natten måtte vi hive oss rundt for å finne midlertidige lokaler. Klokka ni mandag morgen flyttet vi inn i coworking-kontorene 657 på Fredensborg sammen med våre summer interns, som hadde sin første arbeidsdag denne mandagen. I samarbeid med Malling & Co kom vi i løpet av sommeren inn i nye midlertidige lokaler i Storgata 5, og nå har vi endelig flyttet inn i vårt nye kontor i Karl Johans gate 14, som tidligere huset TV 2 og deres beryktede takterrasse. Reisen fra Grensen til Oslos paradegate har, til tross for korte avstander, tatt tid, men nå begynner vi endelig å komme på plass.

Bilde fra fellesmøtet 9. august 2023 og første titt på det nye lokalet.

På fellesmøtet 9. august 2023 ble den en overraskelsestur til det nye kontoret.

«I stedet for å vise enda flere slides, kan vi egentlig bare gå å ta en titt»

Slik ble første fellesmøte etter sommeren avsluttet av vår Managing Partner, Hans Erik Holmen, før turen gikk samlet videre til det som skulle bli vårt nye hjem i Karl Johans gate 14. Gjennom Sprints snart 20 år lange historie har selskapet måtte flytte rundt på seg innenfor Oslo sentrum som følge av god selskapsvekst. I 2005 holdt Sprint til på Grev Wedels plass, og ikke lenge etter ble det behov for større lokaler. Ti år senere hadde Sprint vokst til rundt 20 ansatte, og vendte nesen mot Fridtjof Nansens plass 7 rett ved Rådhuset. Når selskapet hadde blitt nærmere 50 ansatte i 2020 var Grensen 17 neste stopp på reisen, men våren 2023 hadde allerede dette lokalet begynte å bli for lite. Arbeidet med å finne nye lokaler var derfor allerede igangsatt og kravspesifikasjonen var klar, før brannen var et faktum. Tidsplanen, med utgangspunkt å lande nye lokaler med innflytting til sommeren 2024, ble med andre ord for alvor fremskyndet som følge av brannen.

«Det har vært viktig å ta hensyn til hva de ansatte ønsker, og ikke minst finne et lokale som ville møte våre fremtidige behov», sier Office Manager, Marie Steen.

Til lunsj samles alle til bords, og det har vært et viktig premiss for utformingen av den sosiale sonen.

Prosessen

Arbeidsgruppen hadde i forkant av brannen gjennomført en rekke intervjuer og samlet innsikt fra et utvalg av ansatte. «Det har vært viktig å ta hensyn til hva de ansatte ønsker, og ikke minst finne et lokale som ville møte våre fremtidige behov», sier Marie Steen, som har ledet prosessen med å finne nytt kontor. I slutten av juni var kontorteamet på 12 befaringer, der Karl Johans gate 14 var en av de første lokalene de befarte. Store deler av bygget huses av H&M, og det var deres tidligere showroom i toppetasjen som sto ledig.

Kontorteamet har vært aktivt involvert i prosessen, og sørget for en flytteprosess uten altfor store forsinkelser.

«Basert på intervjuene og innsendte ønsker satte vi opp en kravspesifikasjon med must-haves og nice-to-haves. Heldigvis for oss krysset KJ14 av på alle must-haves, og de aller fleste nice-to-haves» sier Marie. I samarbeid med Malling & Co og interiørarkitekt Pil ID begynte kontorteamet å transformere det tidligere showroomet til Sprints nye kontorlokaler. I arbeidet med å utforme lokaler har funksjonalitet stått høyt oppe på prioriteringslisten, med tydelige arbeidssoner og møterom til ulike formål, og ikke minst, en stor sosial sone for seminarer og andre sammenkomster. Foreløpig er kontoret noe stort for kun Sprint, men vi er så heldig å dele lokalet med våre søster- og datterselskaper, Skyfall Ventures og Vouch. «Å ha aktører fra oppstartsmiljøet i gangene gir oss gode impulser, og flere konsulenter har allerede trukket frem verdien av å være tett på dette økosystemet parallelt med prosjekter hos etablerte kunder.», sier Hans Erik.

Bildetekst: Kontorteamet har vært aktivt involvert i prosessen, og sørget for en flytteprosess uten altfor mange forsinkelser.

Våren 2023 fikk Sprint ny grafisk profil, og interiør- og fargevalg i KJ14 gjenspeiles i stor grad av profilen. Det var viktig at kontoret skulle oppleves som hjemmekoselig. «Det skal være et hyggelig sted for Sprintere å tilbringe tid, også utenom kundearbeid. Vi ønsket også at kontoret skal oppfordre til kreativitet og lekenhet. Derfor er de minste møterommene mer spenstige med helfargede vegger, mens de større møterommene er mer nøytrale og klassiske», sier Kristin Faye Eriksen, som har vært en del av teamet til Marie med å finne nye lokaler. Bærekraft har også vært sentralt i prosessen, både ved midlertidig innflytning i Storgata 5 og i KJ14. Blant annet er fellesbordet på kjøkkenet laget av avkuttede trappesatser, og arbeidsplassmøblene ble kjøpt brukt først til Storgata 5, for så å bli flyttet over til KJ14. Møblene som var til overs etter den midlertidige perioden i Storgata ble solgt tilbake til forhandler. Selv om kontoret skal reflektere hva Sprint skal være, har det også vært viktig å bevare elementer fra det gamle kontoret i Grensen som brant. Derfor vil man også i det nye kontoret møtes av et nytt rosa kirsebærtre (der det gamle uheldigvis ikke var til å redde) og «Sprint Social Club»-neonlys-skilt.

Kontoret har en egen sosial sone hvor vi kan arrangere både interne og eksterne arrangementer.

Nå blir det fest på TV 2-taket igjen

Det er flere kule aspekter ved de nye kontorene som vi er spesielt glade for. Et av dem er det nyeste tilskuddet i møteromsrekken, Akropolis, som ligger i tårnrommet med (nesten) 360 utsikt over Oslo. Det vi kanskje gleder oss spesielt mye over nå som sommeren er i anmarsj, er å ta i bruk takterrassen for fullt. For de fleste er takterrassen mest kjent som TV 2-taket, og var der tv-kanalen hadde flere av sine sendinger på sommerstid da de holdt til i KJ14. Vi ser frem til å tilbringe mer tid der de kommende månedene, og forhåpentligvis skape nye minneverdige øyeblikk med kunder og bekjente - i hjertet av Oslo.

Vi har allerede begynt så smått å ta i bruk taket, og vi gleder oss til å ta med alumni og kunder opp hit.